Hvala svima, koji su bili dio naše kampanje

"Hvala svim predstavnicima bilo koje nacije koja je istrpjela i izdržala uvrede bilo koga, a bilo ih je mnogo, na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi. Tu politiku moramo otjerati u prošlost. Toj politici više ne smije biti mjesta u Crnoj Gori!”

26619 pregleda 62 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Ovakav uvod kampanje i reakcije na nju potvrđuju nam i da je prevazilaženje podjela uslov za ekonomski oporavak države.

Sloga i zajedništvo garant su vladavine prava. Mir među nama, garant je moderne, evropske i bogate države.

foto: Demokratska Crna Gora

Ova kampanja je bez ikakve dileme, potenciranjem nimalo prijatne stvarnosti, uticala na sve u Crnoj Gori da osude politiku mržnje i razdora, svađa i podjela.

Iz koalicije “MIR JE NAŠA NACIJA” - Demokrata, Demosa, Partije penzionera, invalida i restitucije i Građanskog pokreta Nova Ljevica, su uvjereni da su uticali na osvješćivanje svih građana, a naročito na činjenicu da je žalosno da nas djeca pitaju smiju li navijati za druga iz škole, zato što je on druge vjere ili nacije. Iz koalicije poručuju da se moramo osloboditi okova podjela, a potom zagrljeni i složni krenuti putem stvaranja sistema u državi koja će biti kuća svih nas.

foto: Demokratska Crna Gora

S tim u vezi, autori kampanje, najsrdačnije zahvaljuju svima koju si potvrdili da nema ogavnije i odvratnije poruke od pitanja koje smo mogli da čujemo na svakom koraku: "smijem li da se igram sa Markom ili Admirom ili Robertom?“

“Hvala vam, jer je žalosno svrstavati djecu u rovove i učiti ih da je jedna nacija vrijednija ili važnija od druge”

“Hvala vam, jer je bolesno šikanirati nekoga zato što nijesmo iste vjere ili nacije”.

“Hvala vam što smo zajedno osudili fašističke podjele koje nam se svakodnevno serviraju!”

foto: Demokratska Crna Gora

“Hvala svim političkim subjektima, pojedincia, internet zajednici i svima koji su na kritički način ukazali na potrebu pomirenja i izdizanja iznad vještački produkovanih podjela.”

“Hvala svim predstavnciima bilo koje nacije koja je istrpjela i izdržala uvrede bilo koga, a bilo ih je mnogo, na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi. Tu politiku moramo otjerati u prošlost. Toj politici više ne smije biti mjesta u Crnoj Gori!”

foto: Demokratska Crna Gora

“Najviše hvala onima koji nikada nijesu sijali mržnju, koji su uvijek gledali naprijed, koji su stremili ciljevima bez podjela, laži i svađa. Hvala im, jer su oni temelj na kojem će se graditi ekonomski snažna i pravna država” – poručili su iz koalicije “MIR JE NAŠA NACIJA”.

Zato u koaliciji “MIR JE NAŠA NACIJA” poručuju: “Da u Crnoj Gori bude mjesta za sve i da svima bude komotno. Da niko ne bude diskriminisan ili šikaniran zbog vjerske ili nacionalne ili bilo koje druge pripadnosti i opredjeljanja. Da ne vladaju nepravda, kriminal i korupcija, već pravda, struka i čiste ruke. Da Crna Gora bude naša kuća i da u njoj bude mjesta za sve. Da živimo zajedno, složno i u miru. Jer MIR JE NAŠA NACIJA!”