Nova Budva: Formiraćemo vlast sa opozicionim partijama koje prihvataju naše principe

Nova Budva koju predvodi Ilija Gigović je ustvrdila da sigurno neće sa onima koji krše Ustav i zakone i koji po kratkom postupku smjenjuju uoravne odbore. Poručuju da neće sa DPS-om

16450 pregleda 189 reakcija 42 komentar(a)
Grupa birača "Nova Budva", Foto: Vuk Lajović
Grupa birača "Nova Budva", Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.08.2020. 21:34h

Grupa birača "Nova Budva" koja je juče predala listu za lokalne izbore zakazane za 30. avgust saopštila je da će formirati vladt sa onim opozicionim partijama koje prihvataju njihove principe.

Nova Budva koju predvodi Ilija Gigović je ustvrdila da sigurno neće sa onima koji krše Ustav i zakone i koji po kratkom postupku smjenjuju uoravne odbore. Poručuju da neće sa DPS-om.

"Drage sugrađanke i dragi sugrađani, juče ste imali priliku da se upoznate sa izbornom listom "Nova Budva - Ilija Gigović". Kako bi sastavili ovako jaku listu i bili spremni da samostalno nastupimo na lokalnim izborima moramo imati velike ideje i velike planove, a mi ih imamo. Kao što vidite, pred vas smo nastupili snažno, sa odgovornim ljudima sa integritetom, sa ljudima spremnim da prevaziđu podjele i da od Budve napravimo modernu mediteransku turističku metropolu. Nova Budva je grupa građana koji vole svoj grad. Želimo da zajedno sa vama, svojim sugrađanima izvučemo Budvu iz blata mržnje, sukoba i nekulture u koju je gurnuta. Zajedno sa vama želimo da je izgradimo kao prostor u kome će biti zadovoljstvo živjeti, u kome ćemo se radovati međusobnim susretima, bez obzira na političku pripadnost, vjersku i nacionalnu različitost”, saopštila je kandidatkinja za odbornicu grupe birače "Nova Budva", Bojana Rucović.

Rucović
Rucovićfoto: Nova Budva

Ona je dodala da je "to je ona istinska Budva koje se rado sjećamo, a koju su nam tako beskrupulozno oduzeli dijeleći nas po svim mogućim osnovama, unoseći mržnju kao način političkog života".

"Upravo zato, neka vaš izbor bude Nova Budva, kao način da nestanu mržnje i podjele.Zbog svega navedenog, postali smo jedna od važnijih tema kako pozicije, tako i opozicije u našem gradu. Zato što i jedni i drugi znaju da je među našim sugrađanima mnogo onih koji ne žele da mrze i koji su to prepoznali u nama.Kada se govori o Novoj Budvi po predizbornim skupovima i društvenim mrežama prvo se konstatuje da nemamo cenzus, a onda je pitanje sa kime ćemo u koaliciju, uz neizbježan odgovor, sigurno sa DPS-om, jer je to floskula koja prati svaku građansku listu u Crnoj Gori", rekla je Rucović.

Ona je kazala da "oni koji to pričaju, znaju da govore neistinu, jer da nemamo cenzus zašto bi nas pitali sa kime ćemo u koaliciju".

"Na njihovu žalost, znaju koliko čestitih budvanskih porodica čvrsto stoje iza ove liste, prije svega poštenih, dobronamjernih, obrazovanih i sposobnih ljudi. S tim u vezi, nije pitanje da li ova lista ima cenzus, nego je pitanje koliko će mandata osvojiti, a to prije svega zavisi od vas dragi sugrađani.Nijedna izborna lista do sada nije dala odgovor na pitanje sa kim će formirati koaliciju nakon izbora, ali čini se da je jako bitno da se mi prvi o tome izjasnimo. Nova Budva će koalicionu vlast formirati sa onim opozicionim listama koje prihvataju naše principe, da se vlast formira isključivo u interesu građana Budve, da se o tim interesima odlučuje u Budvi, bez partijskih centrala iz Podgorice i da se na rukovodeća radna mjesta u našem gradu ljudi biraju na otvorenim, javnim konkursima, isključivo se vodeći kriterijumom stručnosti, kako je to uostalom zakonom i predviđeno. Još uvijek ne znamo koje su to liste jer to zavisi od njihovih izbornih rezultata", kazala je Rucović.

Po njenim riječima, ono što je sigurno i što u ovom trenutku definitivno znaju je sa kim neće.

"Nećemo sa onima koji svakom svojom odlukom krše Ustav Republike Crne Gore. Nećemo sa onima koji po kratkom postupku nezakonito smjenjuju upravne odbore i direktore javnih preduzeća samo sa jednim ciljem, pokušajem zastrašivanja slobodoumnih građana Budve. Ovakav revanšizam osjetio je i naš kandidat za odbornika u Skupštini Opštine Budva, koji je danas smijenjen sa funkcije koju je uspješno obavljao poslednjih petnaest godina. Iako u budvanskom DPS-u ima i čestitih i poštenih ljudi, izgleda da njihovo rukovodstvo još ništa nije naučilo iz prethodnih grešaka. Dakle, sa DPS-om nećemo”, rekla je Rucović.

Međutim, kako je naglasila "nećemo u koaliciju ni sa onim političkim partijama koje su u ovim predizbornim danima govorili neistine o nama, izmišljajući priče o tome ko nas je formirao, ko nas finansira i sa kime ćemo u koaliciju".

"Poštujući svoje principe i stav da nećemo ulaziti u političko blato međusobnog prepucavanja nećemo ih imenovati, iako će se oni sami prepoznati. Ipak, u duhu naših dobrih namjera prema svima, prihvatićemo da manjinski podrže pobjedničku koaliciju i time pokažu da su spremni da se u interesu građana odreknu ličnih i partijskih interesa.Nadamo se da je sada čak i onima koji nisu bili dobronamjerni sve jasno. Nova Budva je grupa ostvarenih i ozbiljnih ljudi. Svi zajedno umijemo i hoćemo da presiječemo čvor u kome se grad našao. Budvani, znajte da su nam namjere časne, finansiramo se isključivo iz sopstvenih sredstava i znajte da nećemo izdati vaše povjerenje. Da li će se i ostale liste na isti način odrediti prema budućim koalicijama vidjećemo u narednim danima. Ne tražimo da potpisujete ništa, nama će dovoljna biti i javno data riječ. Zajedno sa vama spremni smo graditi novi put, put saradnje i obnove, put razuma i mudrosti.Dosta je podjela i rušenja. Budite uz nas, mi smo Nova Budva, nova snaga svih građana", zaključila je Rucović.

Bonus video: