Carević i Radović spriječeni da uđu u zgradu Opštine Budva: DPS ucjenjuje i kupuje glasove

Budvanin Nemanja Ćipranić, koji je nestrančka ličnost, kazao je da su u Budvi svi svjedoci ucjena i kupovine glasova

14947 pregleda 184 reakcija 40 komentar(a)
Jutros ispred Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Jutros ispred Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Punih 50 dana traje blokada Opštine Budva, a Marko Carević i Krsto Radović koji su razriješeni dužnosti čelnika Opštine i Skupštine opštine, spriječeni su i jutros da uđu u zgradu lokalne uprave.

Okupljeni ispred glavnog ulaza, jutros su pozvali građane i javnost da se odupru ucjenama i kupovini glasova koje kako tvrde Demokratska partija socijalista (DPS) sprovodi u gradu.

Budvanin Nemanja Ćipranić, koji je nestrančka ličnost, kazao je da su u Budvi svi svjedoci ucjena i kupovine glasova.

"Želim da se obratim kao građanin Budve, kao neko ko je rođen i odrastao u ovome gradu i kome su sve ove scene mučne da gleda. Svjedoci smo ucjena, kupovine glasova, prijetnje rođacima, kolegama. Jedan od glavnih razloga zbog čega se obraćam, jer prvi put izbore dočekujem, ne kao momak, nego kao roditelj, kao otac ćerke. Kojoj ne želim da odrasta u sistemu ucjena i prijetnji. Zato se obraćam svim roditeljima da ne gube svoj obraz, da ne padaju pod ucjenama i prodaju svoj glas i da uče svoju djecu da budu ljudi, da budu časni i pošteni. Živimo u sistemu gdje se sve obezvrijedilo, sve moralne vrijednosti su obezvrijeđene. Ali, ovom sistemu ni to nije bilo dovoljno, otišli su korak dalje, obezvrijedili su sam ljudski život", poručio je Ćipranić.

Kako je naglasio u Crnoj Gori se ljudski život procijenio na jednu papirnu novčanicu.

"Želim da se obratim i našim profesorima, kada smo išli u školu govorili ste da onaj mali krug što se nalazi na karti, koji podsjeća na ostrvo, da je to naša slobodna Crna Gora, koja se nalazi u moru porobljene Evrope. Ta sloboda nije došla sama od sebe, već se izvojevala krvlju naših predaka. Naši preci su svoj obraz plaćali krvlju, zato vi profesori nemojte da podliježete pod pritiscima svojih kolega koji vas ucjenjuju. Ako su naši preci obraz plaćali krvlju, nemojte vi tom papirnom novčanicom i glasačkim listićem. Jednom kada, poslije 20 godina, kada moja kćerka bude gledala snimke prebijanja u Budvi i kada me bude pitala na kojoj strani sam bio, ja ću ponosno reći da sam bio na strani poštenih građana i patriota. To ne može zamijeniti ni jedna njihova ponuda za posao, ni jedne pare ovoga svijeta", poručio je Ćipranić.

Kazao je da će do 30. avgusta pritisci i ucjene biti sve veći i veći.

"Shvatam da postoje ljudi koji ne smiju javno da iskažu bunt protiv ovog trulog sistema. Ne moraju javno iskazivati, ali moraju da znaju jednu stvar, kada svane 30. avgust i kada odete na biračko mjesto, i kada uđete iza onoga paravana, tu nema više nikoga, tu ste samo vi i vaš obraz", zaključio je Ćioranić.

Radović: Ne dozvoljavaju da održim zakonski zakazane sjednice

Krsto Radović kazao je da mu je jutros ponovo bilo onemogućeno da ode u skupštinsku službu i zakaže nastavke prekinutih 33. i 34. sjednice lokalnog parlamenta.

"Opština je zabarakadirana. Međutim gospoda iz organizovane kriminalne grupe (OKG) na čeku sa Divanovićem, Suzanom Pribilović, Predragom Jelušićem prošetala je Petrovcem i još kažu da je problem šetališta to što nijesu kanali završeni. Tačno, problem šetališta je taj što je neko sa 2,5 miliona došao na 8,4 miliona eura. Neko je uzeo proviziju od četiri i po miliona eura. Lično sam kao predsjednik SO, Specijalnom tužilaštvu poslao preko deset dopisa za godinu i po dana i tražio od njih da nam kažu da li možemo završiti šetalište, s obzirom da se ne bi našli u koliziji sa istragom. Tek smo prije tri mjeseca dobili dopis da možemo nastaviti sa projektom", kazao je Radović.

Bonus video: