Vujičić: OKG na čelu s Marovićem izradila DUP-ove, koji se faksifikuju i koriste kao da nijesu istekli

"Ukoliko dobijemo podršku građana, a nadam se da hoćemo na prvim sjednicama sljedećeg skupštinskog saziva predložićemo da se pod hitno prestane sa daljim izdavanjem urbanističko- tehničkih uslova, na osnovu planova koje je uradila OKG", kazao je Vujičić

7153 pregleda 8 komentar(a)
Vujičić, Foto: Vuk Lajović
Vujičić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.08.2020. 14:02h

Grupa birača "Građanska akcija" nastupiće samostalno na predstojećim loklanim iizborima u Budvi 30. avgusta, a danas je njen nosilac Božidar Vujičić predao Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) listu "Božidar dr Vujičić- Zaustavimo betonizaciju Budve".

Na listi nakon Vujičića slijede, Slobodan Ivanović, Vladimir Strugar, Ana Vujičić, Sanja Franeta, Aleksa Ljubanović, Nikola Maslovar, David Baštrica, Danijela Drpljanin, Marijana Vučićević, Janko Zubac, Mato Perčin, Nataša Ivanović, Filip Strugar, Danka Kandić, Simo Vujičić, Marijana Ivanović, Milovan Mićanović, Jovan Stojanović, Jelica Mišković, Zagorka Vučićević i Predrag Rajović.

"Ključlni razlog zbog koga nastupamo na ovim izborima jeste što nudimo građanima, što ne nudi ni jedan politički subjekat. Riječ je o falsifikovanju detaljnih urbanističkih planova koje izradila organizovana kriminalna grupa (OKG) na čelu sa gospodinom Svetozarom Marovićem. Svi ti DUP-ovi su istekli 2014., ali nažalost oni se još uvijek falsifikuju i koriste se kao da nijesu istekli. To je nešto što je najhitnije za naš grad i građane. Ukoliko dobijemo podršku građana, a nadam se da hoćemo na prvim sjednicama sljedećeg skupštinskog saziva predložićemo da se pod hitno prestane sa daljim izdavanjem urbanističko- tehničkih uslova, na osnovu planova koje je uradila OKG", kazao je Vujičić.

On je rekao da na osnovu važećeg zakona, Opština može sama da izrađuje planove po skraćenom postupku.

"Neistina je bila daje svu ingerenciju na usvajanju lokalnih planskih dokumenata preuzela Vlada. To nije tako, mi kao Opština možemo da donosimo svoje planove", kazao je Vujičić.

On je rekao da će se Građanska akcija zalagati za raspisivanje referenduma u Budvi.

"Mi bi započeli sakupljanje potpisa neophodnih za raspisivanje referenduma. Na referendumu bi postavili sljedeća pitanja građanima: da se građani izjasne da li su za to da nadležnost nad plažama preuzme Opština od JP "Morsko dobro". Drugo pitanje bi bilo da li ste za to da se Luka Budva vrati u nadležnost Opštine Budva, treće pitanje bi bilo jeste li za to da Skupština opštine donese odluku o javnom interesu za tvrđavu Citadela u Starom gradu i četvrto pitanje bi bilo da li su građani za to da se svake godine iz budžeta izdvaja po jedan odsto za zdravstvo i obrazovanje", naglasio je Vujičić.

Bonus video: