Vjerujemo li sopstvenim očima ili Krivokapiću

“Kolaboracija Ranka Krivokapića sa DPS-om u Kotoru vidljiva je „iz aviona“ još od početka prošle godine kada se „crnogorski Čerčil“ našao uvrijeđenim od “mlađanog i neiskusnog” gradonačelnika”

41860 pregleda 588 reakcija 158 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Povodom teksta “Istina uvijek dopre do javnosti” u kome je počasni predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić objasnio dešavanja u kotorskom parlamentu povodom usvajanja izvještaja o radu gradonačelnika Željka Aprcovića, objavljujemo odgovor novinara “Vijesti”:

“Žao mi je što osoba koja sebe smatra jednim od founding fathers crnogorske nacije i države, kao što g. Ranko Krivokapić, u sutonu svoje političke karijere, spada na tako nizak nivo da se obilato mora služiti lažima, čak i u polemici sa jednim običnim, „lokalnim piskaralom“ poput doljepotpisanog.

Naime, pregršti laži i obmana koje u vezi sa političkim okolnostima u Kotoru, u posljednje vrijeme servira crnogorskoj javnosti, počasni predsjednik SDP-a je dodao još jednu (mada možda i najbenigniju do sada) a koja glasi da su meni navodno, iz SDP-a više puta rekli da tužim Krivokapića zbog ogavnih bljuvotina koje je iznio o meni. Klasična neistina jer su iz SDP-a do sada apsolutno oćutali svako moje pitanje u vezi sa tim dijele li i oni kao stranka, kvalifikacije i optužbe kojima me je Krivokapić (onako u svom maniru, herojski - kada ja nisam tu gdje on laže, da mu mogu odmah odgovoriti) „počastio“ tokom svog gostovanja na A1 TV.

foto: Siniša Luković

Da se vratimo na meritum spora - Ranko Krivokapić želi da svi vjerujemo njemu, a ne sopstvenim očima i razumu kada pročitamo zvanični dokument - zapisnik za 39. sjednice SO Kotor, održane 30. aprila, u kome stoji da joj je prisustvovalo 19 (i slovima: devetnaest odbornika – 17 vladajuće većine, plus Tena Božović - SDP i Ljiljana Popović Moškov - URA), te da je sporna tačka dnevnog reda (Izvještaj o radu za 2019. predsjednika Opštine g. Željka Aprcovića - DPS) usvojena sa 18 (i slovima: osamnaest) glasova „za“ i jednim uzdržanim glasom.

foto: Siniša Luković

Pouzdano znajući da je taj jedan uzdržani glas bio odbornice URA Ljiljane Popović Moškov (što je potvrđeno iz njene stranke, ali se dalo zaključiti i iz samog nastupa gđe Popović-Moškov na pomenutoj sjednici gdje se ona i u diskusiji izjasnila da neće podržati Aprcovićev izvještaj), proizilazi logično pitanje da li je sporni, 18. glas „za“ izvještaj „nelegitimnog gradonačelnika Kotora“, kako Aprcovića sada naziva Krivokapić, došao možda od mene, moje pokojne babe ili odbornice SDP-a i životne saputnice Ranka Krivokapića - Tene Božović?

foto: Siniša Luković

Zašto niko tada na sjednici, uključujući ni samu Božovićevu, nije protestovao nakon tako utvrđenih i proglašenih rezultata glasanja, ako su oni, kao što sad tvrdi Krivokapić, bili netačni? Biće da su i svi u Skupštinskoj službi SO Kotor slijepi i ne znaju brojiti do 18 kada proglašavaju i zapisuju rezultate glasanja, pa ih Krivokapić mora naknadno upozoravati da zapravo nisu vidjeli to što su gledali brojeći podignute ruke (zelene tastere na skupštinskom info-sistemu)? U najmanju ruku, jadno i nedostojno dalje polemike.

Na niske je grane spao Krivokapić koji se kao vrhunski argument za svoju tezu da Božovićeva nije glasala za Aprcovića, poziva na (naknadno mijenjani) izvještaj “Skala radija” - propagandne razglasne stanice režima koja će objaviti i da je mlijeko crno, ako takva naredba stigne od DPS-a. Sljedstveno tome, pitam se i preko kojih kanala je Krivokapić uticao na naknadnu izmjenu “Skalinog” teksta - da možda nisu DPS-ovske veze od kojih se on jelte, ježi i sa njima nikako ne sarađuje? Da li “Skalini” novinari broje lošije od svojih kolega iz “Dana” ili lokalnog javnog servisa Radio Kotor koji izvijestiše o, ipak, 18 glasova „za“ Aprcovića na toj sjednici, a neki čak i navedoše da je među podržavaocima tog izvještaja bila i odbornica SDP-a? Nije li malo čudno za jednog ljutog opozicionara, da se poziva na izvještaj režimske “Skale”, a ne na npr. pro-opozicioni “Dan” ili nezavisni lokalni javni servis?

foto: Siniša Luković

Šalu na stranu - kolaboracija Ranka Krivokapića sa DPS-om u Kotoru vidljiva je „iz aviona“ još od početka prošle godine kada se „crnogorski Čerčil“ našao uvrijeđenim od “mlađanog i neiskusnog” gradonačelnika, pa je svom silom Krivokapić krenuo u gradonačelnikovo i rušenje vlasti opozicionih partija u tom gradu. Iste one vlasti za čije je zaključenje prethodno tamo 2017. Krivokapić postavio (i dobio) ključni uslov - izmišljanje i dodjelu funkcije zamjenice direktora Luke Kotor AD, njegovoj nevjenčanoj supruzi. Ne odustajući od svojih sebičnih nauma, počasni predsjednik SDP-a je srušio ne samo bivšeg gradonačelnika Kotora, vlast opozicionih stranaka u Kotoru, povjerenje među njima, riječ koju je SDP dao pokretu „Odupri se“, nego i sopstvenu partiju - barem sa političke scene Kotora, a što će se - strepim - pokazati već 30. avgusta. Možda je u neku ruku i pravedno da u tom „labuđem pjevu“ SDP-a u Kotoru učestvuje i sam Krivokapić koji se sa nacionalnih i OEBS-ovskih visina, na kraju svoje impozantne političke karijere, spustio na odgovarajući nivo - kandidata za odbornika broj 4 na izbornoj listi OO SDP Kotor. Sa sve napomenom o profesiji/struci pored svog imena - „poslanik“. Pretty sad, wouldn`t you say? Iako nije na meni da odgovaram Krivokapću u ime urednika i vlasnika “Vijesti” na njegove tvrdnje o „nikad gorem“ i neprofesionalnijem ovom mediju, pitam se samo da li to što su recimo, on lično, SDP, DF i DPS podjednako nezadovoljni “Vijestima”, ipak nešto govori o našem radu? Ili možda o društvu u koje je sebe doveo počasni crnogorski ČerčilChurchill?

Da li je moguće držati nekome moralne predike o tome kako bi taj trebalo da radi svoj novinarski posao, nakon što je on 18 godina „držao vreću“ DPS-u u opštoj pohari Crne Gore, nakon punoljetstva bljutave apoloegetike „najprvog“ kako je na crnogorskom, počasni predsjednik SDP-a svojevremeno zvao Mila Đukanovića i poslije gromoglasnog Krivokapićevog ćutanja na javno višegodišnje čerečenje svih koji nisu bili na liniji DPS-SDP vlasti, od “Pink”/”Pobjeda” “medijskih standarda” te iste vlasti? Nemoguće za svakoga ko ima prst obraza! Ne i za Ranka Krivokapića jer njemu obraz nikad nije smetao. Ali mu istina smeta”.

Bonus video: