Rafailović: Crnogorska dijeli građane na Srbe i Crnogorce, nije liberalna jer je za pendrek i batinu...

"Stide vas se časni opozicioni birači koji su vam dali povjerenje 2016. godine"

9023 pregleda 345 reakcija 39 komentar(a)
Rafailović, Foto: DF
Rafailović, Foto: DF

Kandidatkinja za odbornicu Demokratskog fronta (DF) u budvanskom parlamentu Kristina Rafailović poručila je liderki Crnogorske Anđeli Ivanović da ta partija "niti je građanska, niti liberalna a najmanje državotvorna partija Crne Gore".

Ona je reagovala na saopštenje Crnogorske u kome je ta partija između ostalog poručila da "neće dozvoliti partijama u okrilju Srpske pravoslavne crkve (SPC) da posrbe Crnogorce i razdržave Crnu Goru".

"Građanska niste, jer dijelite građane na Srbe i Crnogorce, liberalna niste jer ste za pendrek i batinu a ne za pravo i volju građana, a državotvorna niste jer ste u koaliciji sa onima koji su poharali Budvu i Crnu Goru, zatvorili fabrike, prodali zemlju, pokrali resurse, zarobili državu. Dok zahvaljujući vama radnici Opštine Budva ne primaju platu, a Opština srlja u novo zaduženje i priprema se rasprodaja Svetog Stefana i Miločera, vi (o tempora, o mores!) pričate o zaštiti države i odbrani Budve. Da nije tužno, bilo bi smiješno", navela je Rafailović.

Prema njenim riječima Mitropolija crnogorsko-primorska je stvorila i sačuvala modernu Crnu Goru vjekovima unazad.

"Danas, ako vas niko nije obavijestio, jer nažalost kao mlada moja vršnjakinja živite u prošlosti, Crna Gora je sekularna država – crkva i država su odvojene. Vi biste kao partija da stvarate vjerske zajednice i uređujete crkvena pitanja, što je nepojmljivo za moderni evropski demokratski svijet. Nikada nijednoj zajednici nismo i nećemo sporiti pravo na slobodu vjeroispovijesti, i vjerujemo da se to pravo odnosi i na pripadnike Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Pročitajte Ustav gospođo Ivanović, ili makar pozovite bivšeg predsjednika partije da Vas poduči malo. I na kraju, ako mislite da iko više u Budvi može da "kupi" priču o partizanima i četnicima i slične retrogadne nonsense koje plasirate, prevarili ste se. Stide vas se časni opozicioni birači koji su vam dali povjerenje 2016. godine. Utopili ste partiju u močvaru OKG (organizovana kriminalna grupa). Uzalud pokušavate da nas uvučete u prošlost i tako opravdate poharu – građani će glasati za budućnost Budve", poručila je Rafailović.

Bonus video: