SDP poručio Šehoviću: Sa SD načisto samo tužilaštvo

Nema veće antipropagande države i nema većeg argumenta negatorima države nego kada pomenu Ivana i Kenana i njihove afere, navode iz SDP-a

19893 pregleda 205 reakcija 183 komentar(a)
Predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković
Predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković

Socijaldemokratska partija (SDP) poručila je potpredsjedniku Socijaldemokrata Damiru Šehoviću da bude oprezniji kada brani državu u ime pojedinih kolega, prije svega predsjednika Ivana Brajovića i ministra zdravlja Kenana Hrapovića.

Šehović je u intervjuu “Vijestima”, aludirajući na SDP, rekao da “za razliku od ‘građanske’ opozicije, koju karakteriše politička licemjernost jer nam iz čvrstog koalicionog zagrljaja na lokalnom nivou s negatorima Crne Gore i svega građanskog u njoj, poručuju kako se oni tobože bore za jaku Crnu Goru, nas karakteriše dosljednost”. On je kazao i da su sa politikom te stranke građani načisto, jer su iza njenih državnih funkcionera rezultati.

“Da Ivan Brajović, prije neki dan nije posjetio Plav i nudio “kule i gradove” bivšim funkcionerima SD moglo bi se lako zaključiti da on vodi kampanju samo pred Specijalnim tužilaštvom gdje objašnjava kako to da njegovu zemlju u Danilovgradu za 150 hiljada eura kupuje neka fantom firma i kako se minus na platnoj kartici od 70 hiljada eura vraća od skromne mjesečne zarade. Teško je sa ovim stvarima biti načisto, a još teže da ti neko vjeruje! Sada se javno oglasio i Šehović, koji se upustio u odbranu države, iako pored takvih, nažalost, negatori Crne Gore ne moraju ništa činiti. Nema veće antipropagande države od takvih kakvi su Ivan Brajović, predsjednik SD i Kenan Hrapović ministar iz SD i nema većeg argumenta negatorima države nego kada pomenu Ivana i Kenana i njihove afere ili kad se oni zaklanjaju iza države”, saopštio je Medijski tim SDP-a u reagovanju “Vijestima”.

Oni dodaju da će se “u političkoj teoriji vjerovatno izučavati fenomen SD-a - manje partije, a više istraga protiv funkcionera i veće štete državi teško da je učinio bilo ko u istoriji parlamentarnih sistema od Ivana i Kenana”.

“Njihov predsjednik govori neistine na sudu, Luj Viton ministar ima kućne torbe vrijedne koliko 10 ljekarskih godišnjih plata, nezakonita zapošljavanja na Aerodromima Danila Orlandića, brojni drugi osuđeni ‘Ramada’ funkcioneri, samo su neke od afera u četvorogodišnjoj istoriji postojanja. Toliko su aktivni na raskubanju ove države da im makar tu treba čestitati na efikasnosti i dosljednosti”, navode iz SDP-a.

Komentarišući predizborni slogan SD “Mi odlučujemo”, SDP tvrdi da su “građani vidjeli i po džepu osjetili kako je kada SD odlučuje o “Petlji”, “Ramadi”, “Limenci”, “Aerodromima”.

Bonus video: