''Za budućnost Budve - Marko Bato Carević'': Policija se u potpunosti svrstala na stranu OKG DPS

"Javnost treba da zna da se policijski teror DPS vlasti u Budvi nastavlja. Policija na čelu sa komandirom Slobom Kovačevićem revnosno radi ne bi li OKG DPS pružili podršku u namicanju što većeg broja glasova ucjenama i utjerivanjem straha. Zaboravljaju da su oni služba svih građana Budve i Crne Gore i da im je zabranjeno djelovanje u korist bilo koje partije", kaže se u saopštenju

10949 pregleda 119 reakcija 119 komentar(a)
Foto: Za budućnost Budve
Foto: Za budućnost Budve

DPS Pendrek i Pajser ekipa neprestano radi na nametanju svoje vlasti silom građanima Budve, saopšteno je iz koalicije ''Za budućnost Budve - Marko Bato Carević'' (Demokratski front: Nova srpska demokratijam, Pokret za promjene, Demokratska narodna partija; Socijalistička narodna partija Crne Gore, Prava Crna Gora, Demos, Demokratska srpska stranka, Ujedinjena Crna Gora).

"Navikli su tako da rade i ne znaju drugačije, zaboravljajući da su se građani Budve oslobodili straha i da ih nikakve prijetnje i ucjene neće odvratiti od želje da sebi i svojoj djeci omoguće bolju i ljepšu budućnost", kaže se u saopštenju.

Oni tvrde da retrogradne snage koalicije svrstane oko OKG DPS koriste sva moguća nedozvoljena sredstva represije i ucjene kako bi se dočepali fotelja iz kojih su narodnom voljom izbačeni.

"Policija se u potpunosti svrstala na stranu OKG DPS što je bilo već sasvim očigledno nakon primitivnog i divljačkog upada u Opštinu. Upad u zgradu lokalne samouprave desio se po nalogu Andrije Nikolića i njegovih budvanskih pulena Nikole Divanovića, Predraga Jelušića, Vladimira Bulatovića i Snežane Kuč koji su pozvali policiju da hapsi, prebija i guši suzavcem njihove sugrađane", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da po starom receptu policija nastavlja da pokušava da zastraši simpatizere opozicije.

"Na njihovu žalost, bez ikakvog uspjeha. U poslednjih desetak dana svakodnevno pozivaju na razgovor građane koji su dolazili na prosteste ispred Opštine kada je OKG DPS Pendrek & Pajser koalicija organizovala nasilni i nelegalan upad nelegitimne vlasti", kaže se u saopštenju ove koalicije.

Oni tvrde da policija i dalje me da mira vatrogascima kojima su na nečuven način prevrnuli vatrogasnu stanicu, hapsili ih i udarali.

"Prekjuče su pozvana na razgovor tri vatrogasca. Ne prezaju ni od privođenja maloljetnih osoba, koje žele da prikažu kao nekoga ko je remetio javni red i mir i ugrozio više od 500 policajaca koji su početkom juna zaposjeli Budvu i vršljali po njoj maltretirajući građane", saopšteno je iz ove koalicije.

Oni su poručili da građani Budve treba da znaju da su navedeni istaknuti članovi DPS-a pozvali policiju da prebija predstavnike lokalne vlasti i službenike, polomili su sva vrata na kancelarijama, odnijeli dio dokumentacije i opreme.

"Javnost treba da zna da se policijski teror DPS vlasti u Budvi nastavlja. Policija na čelu sa komandirom Slobom Kovačevićem revnosno radi ne bi li OKG DPS pružili podršku u namicanju što većeg broja glasova ucjenama i utjerivanjem straha. Zaboravljaju da su oni služba svih građana Budve i Crne Gore i da im je zabranjeno djelovanje u korist bilo koje partije", kaže se u saopštenju.

Kako su kazali, pored pomoći privatnom obezbjeđenju ispred Opštine, bave se svakakvim nedozvoljenim radnjama iz njihovog represivnog arsenala ne bi li uticali na opredjeljenje građana.

"Upotreba policije pokazuje sve veću nervozu kod predstavnika vlasti koji ni uz pomoć pendreka ne mogu da postignu željeni cilj. Građani su oslobođeni straha i ne plaše se udbaških metoda koje DPS i dalje pokušava da primjenjuje. Djelovanje policije proizvodi kontraefekat, jer sve veći broj građana pruža poruku pobjedničkoj koaliciji koju predvodi Marko Bato Carević pod sloganom Za budućnost Budve", tvrde u toj koaliciji.

Oni su kazali da Nikola Divanović, umišljeni predsjednik Opštine Budva daje uputstva policiji po nalogu starih članova DPS štaba za rad na terenu.

"U DPS izbornom timu glavnu riječ Boro Lazović, Krsto Ljubanović, Aleksandar Saša Tičić, Milenko Medigović, Đorđije Medin, a u terensku kampanju je uljučen i Zlatko Marović. Šef budvanskog izbornog tima DPS-a je Lazar Rađenović, bivši predsjednik opštine Budva", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da su dešavanja u proteklih petnaestak dana pokazala su ko u stvari upravlja Budvom.

"To sigurno nisu marionete postavljene na najodgovornije funkcije, već stara OKG DPS koja želi da povrati stari uticaj i dovrši započete poslove. Izbor kadrova koje su nelegalno postavili na funkcije to nedvosmisleno pokazuje. Primjenjuju se stare poznate metode pozivanja radnika na razgovor i potpisivanja podrške, s tim da se DPS ekipa našla u čudu pošto ih je odbio do sada nezabilježen broj ljudi", kaže se u saopštenju.

Oni su saopštili da istrajnost "naših sugrađana koji podržavaju pobjednički tim predvođen Markom Batom Carevićem, dokaz su sigurne pobjede na izborima 30. avgusta kada ćemo ovu kriminalnu organizaciju zauvijek odvojiti od fotelja i privilegija, bez kojih ne umiju da funkcionišu kao svi obični ljudi", zaključeno je u saopštenju ove koalicije.

Bonus video: