URA: RTCG zabranio spot "Crno na bijelo"zbog Mila Đukanovića


Oni navode da u obrazloženju koje je RTCG dostavila koaliciji "Crno na bijelo" stoji "da je sporan dio u kojem se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pojavljuje u nekorektnoj tehičkoj modifikaciji"

32190 pregleda 285 reakcija 116 komentar(a)
"Sporni" dio spota, Foto: URA
"Sporni" dio spota, Foto: URA

Izborni pul Javnog servisa (RTCG) zabranio je danas promotivni spot koalicije okupljene oko platforme "Crno na bijelo" u kojem se pojavljuje hologram predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saopštili su iz izbornog štaba ove koalicije.

Oni navode da u obrazloženju koje je RTCG dostavila koaliciji "Crno na bijelo" stoji "da je sporan dio u kojem se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pojavljuje u nekorektnoj tehičkoj modifikaciji".

“RTCG je po ko zna koji put ugrozio medijske slobode, slobodu govora, slobodu izražavanja i umjetnički izaraz u cilju zaštite lika i djela šefa tridesetogodišnjeg režima Mila Đukanovića. Koalicija "Crno na bijelo" se zahvaljuje RTCG-u što je ovim činom potvrdila sve naše navode da nijesu medijski javni servis građana Crne Gore, već je menadžment ove zarobljene institucije dokazao da je poslušnost režimu iznad svih profesionalnih standarda”, navode iz štaba koalicije “Crno na bijelo”.

Koalicija “Crno na bijelo” na kraju poziva sve građane da pogledaju spot koji je RTCG zabranio za emitovanje zbog pojave aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića u njemu i da sami ocijene da li u bilo kojem segmentu postoji sporan sadržaj.

Bonus video: