Jonica: Politička odluka DIK-a, poremetili smo interes DPS-a

"Znamo da smo, predajući listu po manjinskom modelu, poremetili interes DPS-a, ali kolege iz opozicije, koji su zajedno sa DPS-om glasali protiv naše liste, treba da objasne zašto im smeta da poslanički mandat, koji je uvijek uzimao DPS, sada po prvi put dođe u ruke opozicione partije"

22898 pregleda 292 reakcija 43 komentar(a)
Jonica, Foto: Socijalisti Crne Gore
Jonica, Foto: Socijalisti Crne Gore

Liderka Socijalista Crne Gore Snežana Jonica saopštila je da je odluka Državne izborne komisije (DIK) da odbije listu "Snežana Jonica - Socijlaisti Crne Gore - Da živimo kao Jugosloveni" politička.

Navodi da su nakon 20 časova dobili rješenje Državne izborne komisije kojim se odbija proglašenje njihove izborne liste.

"Sadržina obrazloženja je besmislena, smiješna, nezakonita i neustavna taman kao i odluka DIK-a da se bolesnima od korone oduzima biračko pravo. Znamo da smo, predajući listu po manjinskom modelu, poremetili interes DPS-a, ali kolege iz opozicije, koji su zajedno sa DPS-om glasali protiv naše liste, treba da objasne zašto im smeta da poslanički mandat, koji je uvijek uzimao DPS, sada po prvi put dođe u ruke opozicione partije", navodi se u saopštenju Jonice.

Dodala je da će podnijeti žalbu Ustavnom sudu na rješenje DIK-a.

DIK je odbio listu Jonice koja se na parlamentarnim izborima željela prijaviti kao predstavnica manjinskog naroda - Jugosloveni.

DIK je odbio Jonicu jer "Jugosloveni" ne ispunjavaju uslove za manjinski narod - nijesu nacija koja ima vjeru i jezik.

Povezani članci

08. Avgust 2020.

Jonica nije prošla kao Jugoslovenka

Bonus video: