Privatno obezbjeđenje i dalje zavodi red: Opet guranje sa odbornicima iz Budve

Privatnom obezbjeđenju pomogli su pripadnici interventne jedine policije, koji su spriječili Marka Carevića, Krsta Radovića i još nekoliko odbornika DF-a i Demokrata da uđu u zgradu Opštine

35671 pregleda 430 reakcija 217 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Na ulazu u zgradu Opštine Budva opet je došlo do guranja između privatnog obezbjeđenja i odbornika i funkcionera Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta.

Privatno obezbjeđenje nije dozvolilo najstarijem odborniku Gojku Liješeviću (75) (Demokrate) da uđe u zgradu Opštine, nakon čega je počeo pokušaj probijanja kordona.

Privatnom obezbjeđenju pomogli su pripadnici interventne jedine policije, koji su spriječili Marka Carevića, Krsta Radovića i još nekoliko odbornika DF-a i Demokrata da uđu u zgradu Opštine.

Ispred zgrade okupili su se i simpatizeri smijenjene vlasti.

Carević i Radović su, nakon što nijesu uspjeli da probiju kordon, pozvali okupljene na smirivanje tenzija, poručujući da je 75-godišnjem odborniku zabranjeno da uđe.

Radović je insistirao da ga puste u skupštinsku službu kako bi zakazao nastavak 33. i 34. sjednice lokalnog parlamenta, na čijem dnevnom redu su njegova i smjena Carević.

Liješević kao najstariji odbornik predsjedavao je jednom od sjednica, pa je jutros tražio da ode u službu kako bi je zakazao.

"Tjerate me da kršim zakon, molim vas pustite me", kazao je Radović i tražio da pozovu nekoga da se obrati.

Lider Demokrata i odbornik te partije Mijomir Pejović zatražio je od obezbjeđenja da se skloni sa ulaza kako bi odbornici ušli.

"Sklonite se, moramo da donesemo odluke da radnici prime plate”, kazao je Pejović.

Liješević je kazao da moraju da se sklone i krenuo da ulazi, kada mu je obezbjeđenje zabranilo. Krenulo je guranje i probijanje kordona

Tada je Carević počeo da viče.

"Dajte jednom nešto ispoštujte, dva mjeseca vas molimo da donesete papir, zbog čega nam je zabranjeno. Mislite da ste neka sila", kazao je Carević.

Liješević je poručio obezbjeđenju da jednom moraju stisnuti petlju i reći.

"Nećemo sa ovim poštenim narodom da se sukobimo. Građani vide da mi na pošten i ljudski način hoćemo da dođemo na naša radna mjesta. Ja sam ovlašćen u jednom dijelu za zakazivanje sjednice. Nekome je palo na pamet da se ovo dešava u Budvi. Zar nije sramota ljudi, da neko dva, neko tri mjeseca ne prima platu, a do tada je sve redovno isplaćivano. Sve što je trebalo i državi i narodu, ova Opština je posmirivala. Sada ništa. Tu je jedan blef, onih koji naredjuju ovim ljudima da rade ovo što rade. Ja sam to već rekao, ovima našima non stop klecaju koljena, i to ponavljam stoti put. Evo vidite silom na sramotu mijenjaju upravne odbore, zakazaju sjednice, sve je to protivzakonito. Cilj njihovog nalogodavca da se kod naroda stvori panika, farsa da su jaki, misle da će na to pasti. Vjerujem da narodu ne treba ništa nego je svjestan šta se dešava i vidi ko su ti ljudi", kazao je Liješević.

Odbornica DF Nataša Mitrović kazala je da su dešava proteklih dva mjeseca uznemirila građane Budve i unijeli nemir i nespokoj u građansku i političku svijest.

"Imali smo prilike da vidimo kako se krši zakon, kako se ruši ustav, kako se hapse i prebijaju naši građani, naši funkcioneri, koji su samo branili izbornu volju građana. Ime čovjeka koji je započeo sve ovo je svima dobro poznato, koji se usudio da provocira na nelegalnoj sjednici Skupštine opštine. Ponosna sam na postavku našeg tima koji je 2016. uspio da skine sa vlasti DPS, još ponosnija što smo uspjeli da ispunimo sve ono što smo obećali. Sada smo još uigranini i spremniji i nemam dileme kakav će biti ishod na izborima”, kazala je Mitrović.

Okupljenima se obratio i Radoš Raičević, bivši odbornik DPS u Beranama koji je pristupio koaliciji Za budućnost Crne Gore.

"Beranci i Budvani imaju neku čudnu sponu i ta spona je iskra u ovoj našoj Crnoj Gori. Narod je počeo da se budi i pokušava svima da jasno stavi do znanja kakve su stvari u Crnoj Gori i kojim putem treba da krenemo”, kazao je Raičević i kazao da 30. avgusta nema dileme za građane - da stane uz Bata Carevića.

Bonus video: