Đukanović: Mojkovac primjer uspješnog upravljanja koje daje konkretne rezultate

On je istakao da je Mojkovac prepoznat kroz istoriju kao "tvrda crnogorska uzdanica" i da je "neodvojivi dio tog antifašističkog podviga"

7471 pregleda 428 reakcija 33 komentar(a)
Đukanović, Foto: Screenshot/Youtube
Đukanović, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, uputio je čestitku povodom 13. avgusta, Dana Opštine Mojkovac, predsjedniku Ranku Mišniću, predsjedniku Skupštine opštine Dragomiru Mrdaku, odbornicima i građanima Mojkovca.

„Mojkovac slavi svoj veliki praznik u godini u kojoj Evropa i cio demokratski svijet obilježavaju veliki jubilej – sedam i po decenija od istorijske pobjede nad fašizmom, u kojoj crnogorski narod, zajedno s drugim jugoslovenskim narodima, ima svoje dostojno mjesto i ulogu. Antifašizam je uz slobodarstvo postao temeljna i trajna odrednica državnog bića Crne Gore", kazao je Đukanović.

On je istakao da je Mojkovac prepoznat kroz istoriju kao "tvrda crnogorska uzdanica" i da je "neodvojivi dio tog antifašističkog podviga", kao što je danas "svojevrstan simbol napretka savremene Crne Gore, posvećene demokratskom i ekonomskom razvoju i napretku, pouzdane članice NATO, zemlje kandidata sa svim otvorenim pregovaračkim poglavljima za članstvo u EU, važnog faktora regionalne stabilnosti".

Đukanović je kazao da je lokalna uprava Mojkovca "primjer uspješnog upravljanja državne administracije na tom nivou, čija vizija i pregalaštvo, uz konstruktivnu saradnju s Vladom i državnim organima", te da daju "konkretne rezultate u korišćenju izdašnih prirodnih i ljudskih potencijala, u otvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju kvaliteta života stanovništva, što je ključni prioritet državne politike".

"Ovogodišnji praznik se obilježava i u uslovima pandemije novog koronavirusa, koja je pogodila cijeli svijet. To nas dodatno upućuje na čvršće zajedništvo i solidarnost u saniranju ekonomskih i socijalnih posljedica COVID-19. Računam da ćete na adekvatan način odgovoriti i tim obavezama pred kojima se nalazi crnogorsko društvo. Još jednom vam čestitam praznik, uz želje za dobro zdravlje građana Mojkovca i srdačne pozdrave", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: