Pejović: Pitanje svih pitanja - voda i Budva

Pejović ističe da Budva mora hitno da postigne efikasnu i kompletnu vodnu infrastrukturu

6092 pregleda 12 komentar(a)
Goran Pejović, Foto: Vuk Lajović
Goran Pejović, Foto: Vuk Lajović

“Grupa Birača Nova Budva izlazi na lokalne izbore 30. avgusta 2020. sa listom broj sedam „Nova Budva - Ilija Gigović“ i zalaže se samo za lokalne, gradske teme. A budućnosti grada Budve i ekonomske obnove nema bez trajnog rješavanja najvežnijeg resursa, vode”, saopštio je Goran Pejović kandidat za odbornika liste “ Nova Budva- Ilija Gigović”.

„Ako nema riješene vode – pozdravimo se dugoročno sa turizmom“, kazao je Pejovići i dodao: „I ne samo sa turizmom, već privredom uopšte i ukupnim javnim zdravljem. Sudar dvije globalne krize: klimatskih promjena i javnog zdravlja nas samo još više upozorava koliko je hitno rješavanje svih pitanja vode. Grupa Birača Nova Budva ima konretan realni plan kako Budvu da brzo izvedemo iz problema XIX i XX vijeka i da je uvedemo u moderan XXI vijek”, naglasio je Pejović.

Pejović ističe da Budva mora hitno da postigne efikasnu i kompletnu vodnu infrastrukturu.

“Uvešćemo najsavremeniji koncept, a to je integralno upravljanje i efikasno korišćenje vodnih resursa. On sadrži tri komponente: upravljanje, razvoj i efikasno korišćenje. Obuhvatićemo vodu i zemljište, površinsku i podzemnu vodu, kvantitet i kvalitet vode, obalno i morsko okruženje”, ističe Pejović.

Pejović ukazuje da se tako smanjuje rizikod poplava i suša i olakšava pristup kvalitetnoj vodi i njenoj sanitaciji.

“Stručnjake i konkretna rešenja u ovoj oblasti imamo”, kaže Pejović. “Tako ćemo pokriti ukupni sistem vodosnabdijevanja, rješavanje otpadnih voda, kanalizaciju, rješavanje postrojenja za prečišćavanje, uređenje atmosferskih kanala u opštini. Moramo investirati u infrastrukturu, u vodozahvate, transportne cjevovode, irigacione sisteme i akumulacije. Sve investicije u ovoj oblasti su od dugoročnog značaja. To radimo za jednu novu i savremenu Budvu” dodaje Pejović.

Iz Nove Budve ističu da ni ovako jasan i realan plan nije dovoljan. Potreban je dugoročni pristup, politička hrabrost, a ne kratkoročno i populističko razmišljanje za jedan mandat. Nova Budva se zalaže za takav pristup, odlučnost i stručnost. A da se radi domaćinski, pametno i bez sukoba.

Bonus video: