Simović: Izgradnja novog puta približiće Berane Podgorici za 40 kilometara

Simović je istakao da se kroz III paket Vladinih mjera otvaraju nove šanse za preduzetnike u sektoru poljoprivrede

13971 pregleda 49 reakcija 27 komentar(a)
Simović u Beranama, Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja
Simović u Beranama, Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović razgovarao je danas sa poljoprivrednicima sa teritorije MZ Polica, u Beranama, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

„Sastali smo se u specifičnim uslovima, sa maskama i propisanom distancom. Međutim, Vlada nije i neće praviti distancu sa potrebama građana Berana. Naprotiv", poručio je Simović tom prilikom.

Simović je istakao da je kroz projekte Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u posljednje dvije godine u Beranama izgrađeno oko 11km asfaltnih seoskih puteva, "čime se doprinijelo unapređenju kvaliteta života mještana u ruralnim područjima ove opštine i stvorene pretpostavke za dalji razvoj lokalne ekonomije".

"Takođe, kroz brojne mjere bespovratne podrške Ministarstvo poljoprivrede je u prethodne tri i po godine podžalo beranske poljoprivrednike i preduzetnike sa gotovo 4 miliona eura", dodaje se u saopštenju.

„Podrška raste iz godine u godinu, a kroz III paket Vladinih mjera otvaraju se nove šanse za preduzetnike u sektoru poljoprivrede. Brojni kapitalni projekti čija je realizacija u toku otvaraju nove perspektive sjevera. Pored značaja autoputa, izgradnja puta Lubnice – Jezerine - Kolašin približiće Berane Podgorici i primorju za 40km. Proizvođačima to znači bliže tržište i konkurentnije cijene, a građanima donosi nove mogućnosti i kvalitet života“, zaključio je Simović.

Bonus video: