Vučurović: Đukanović i Marković opravdano u strahu - dolazi vrijeme vladavine prava

On je kazao da "nakon promjena 30. avgusta dolazi vrijeme vladavine prava, kada će pred zakonom konačno svi biti jednaki"

9359 pregleda 20 reakcija 17 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Jovan Vučurović, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Jovan Vučurović, kandidat za poslanika koalicije "Za budućnost Crne Gore", kazao je da Milo Đukanović i Duško Marković "čitavu kampanju svode na paranoične priče o ugroženosti države od spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja".

"A kada je paranoja jedina politika dva glavna čovjeka odlazećeg režima, onda je jasno u kakvoj se opasnosti nalazi Crna Gora i njena budućnost. Đukanović i Marković su personifikacija onoga najgoreg što je zadesilo ovu zemlju - kriminala, korupcije, sloma privrede, podjela, urušavanja svih tradicionalnih vrijednosti, progona političkih neistomišljenika...", dodao je Vučurović.

On ističe da je Crna Gora i "te kako ugrožena iznutra – od DPS-a i njegovih lidera, koji su naročito u ovom teškom vremenu pokazali da ih ne interesuju nevolje i problemi građana, već samo kako napuniti džepove prvoj familiji i njoj bliskim tajkunima i kriminalcima".

"I pošto nijesu uspjeli, a nijesu ni htjeli da riješe problem ekonomije, nezaposlenosti, gladne djece, zatvorenih radnih mjesta, posegnuli su za navodnom zaštitom države, podjelama i svađama. I zbog takve politike ugrožena je budućnost svih građana Crne Gore. Mi ne znamo da se igramo sa dostojanstvom građana kao Đukanović i Marković, ali znamo kako da stvorimo uslove za rešavanje nagomilanih ekonomskih problema i kako da se borimo za budućnost svakog građanina Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Kako dodaje Vučurović, "paranoja i strah Đukanovića i Markovića su opravdani, jer nakon promjena 30. avgusta dolazi vrijeme vladavine prava, kada će pred zakonom konačno svi biti jednaki i kada će morati da se polože računi za višedecenijsko uništavanje ove zemlje i njenih građana".

"Ova zemlja pripada svima, a ne samo pojedincima na vrhu DPS-a. Ako želimo da naša zemlja ima budućnost, tu odluku donosimo sada ili nikada", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: