MANS: Marković državni budžet koristi kao bankomat DPS-a

"U svom partijskom pohodu, naročito po sjeveru Crne Gore, Marković kao premijer ne obilazi fabrike koje su ugašene i građane koji su ostali bez posla upravo zbog politike koju vodi njegova Vlada, ili kako on to u kampanji voli da kaže 'odgovorna politika DPS-a'," navode iz MANS-a

6709 pregleda 278 reakcija 108 komentar(a)
Marković na svečanom otvaranju puta Bistrica - Podvrh, Foto: Vlada Crne Gore
Marković na svečanom otvaranju puta Bistrica - Podvrh, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Duško Marković je, reagujući na optužbe da funkciju premijera koristi za političku promociju Demokratske partije socijalista (DPS), još jednom potvrdio da na djelu imamo besprizornu zloupotrebu državnog novca u političke svrhe i da je u potpunosti funkciju premijera zamijenio ulogom vrijednog partijskog vojnika, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Marković je ranije danas odbacio tvrdnje, kako je saopšteno iz Vlade, "dijela opozicije, analitičara i medija", da on i Vlada vode „funkcionersku kampanju“ i da zloupotrebljavaju državne resurse u partijske svrhe.

"Cijela crnogorska javnost već sedmicama svjedoči o takozvanim radnim posjetama premijera i njegovih ministara tokom kojih se neskriveno promoviše politika vladajuće partije, a zasluge za ono što je urađeno novcem svih poreskih obveznika pokušava pripisati DPS-u. U svom partijskom pohodu, naročito po sjeveru Crne Gore, Marković kao premijer ne obilazi fabrike koje su ugašene i građane koji su ostali bez posla upravo zbog politike koju vodi njegova Vlada, ili kako on to u kampanji voli da kaže 'odgovorna politika DPS-a'. To očigledno nije 'sastavni dio brige koju Vlada svakodnevno vodi o građanima Crne Gore'," navode iz MANS-a.

Iz te nevladine organizacije dodaju da je mnogo primjera koji govore u prilog tome da Marković i njegove partijske kolege vode političku kampanju uz korišćenje državnih resursa, uključujući i namjeru premijera da iz državne kase pomogne Opštinu Budva kako bi svojim partijskim kolegama iz te opštine, kako navode iz MANS-a, obezbijedio bolju poziciju tokom predizborne kampanje.

"Posmatračka misija OEBS-a je već u nekoliko navrata konstatovala da vladajuća partija i njeni kandidati za javne funkcije u predizbornom periodu ostvaruju takozvanu institucionalnu prednost koja podrazumijeva zloupotrebu državnih resursa kako bi se na terenu ostvarila politička prednost. Ovogodišnja kampanja DPS-a potvrđuje ne samo da se ništa nije promijenilo u odnosu na prethodne izbore, već da DPS aktivno nastavlja da se uoči svakih izbora reklamira o trošku svih građana. Ponašanje premijera Markovića tokom predizborne kampanje pokazuje da je on odavno izbrisao granicu između države i partije, te da budžet države Crne Gore nastavlja da koristi kao lični bankomat DPS-a", zaključuje se u saopštenju MANS-a.

Bonus video: