DPS Rožaje: Zadužili ste opštinu 15 miliona eura

O DPS Rožaje nije ni u jednom momentu tražio nova zapošljenja u lokalnoj upravi Rožaje, navode iz partije
328 pregleda 14 komentar(a)
Rožaje grad, Foto: Aida Skorupan
Rožaje grad, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 28.01.2018. 12:08h

"U vremenu u kojem se odvija život građana sa mnogobrojnim problemima potrebni su iskusni, sposobni i prije svega obrazovani ljudi, koji su kadri napraviti različite programe produktivnog zapošljavanja, zasnovanog na intezivnom i zdravom ekonomskom i društvenom razvoju lokalne zajednice. DPS je u Rožajama na takvim osnovama vodio lokalnu politiku punih 16 godina, u periodu od 1998 do 2014 godine", ocjenjuju u DPS-u.

Smatraju da su za lokalnu upravu koju je BS naslijedila, stvoreni su svi uslovi za ozbiljan razvoj i privlačenje stranih investitora.

"Nažalost, vi ste ovu progresivnu i ažurnu Opštinu doveli do sunovrata, za samo 44 mjeseca. U ovom periodu vama svakako nisu bili gradjani prioritet, i to je opšte poznato u Rožajima.. Vi ste gospodo zaboravili na silna obećanja. Vi ste zaboravili na "investicioni bum". Sjetimo se samo vaših predizbornih obećanja: "investitori čekaju na Mehovom kršu samo da DPS ode sa vlasti", sjetimo se obećanja da će te za mjesec dana pokrenuti proizvodnju u Gornjem Ibru, da ćete otvoriti fabriku flaširane vode, fabriku konditorskih proizvoda, pokrenuti gradskuu toplanu, izgraditi deponiju čvrstog odpada, otvoriti fabriku stolica. Od toliko obećanja - ništa ispunjeno. Draga gospodo, kako ste utrošili budžetska sredstva za 4 godine. Kako da vam je budžet za 4 godine samo potrošački? Kako da iz budžeta Opštine niste uspjeli napraviti niti rekonstruisati jedan kilometar puteva? Kako da su opštinske institucije dovedene u kolaps a zaposleni na rubu egzistencije? Kako da niste u stanju servisirati obaveze prema zaposlenim već pola godine? I da podvučemo, za 44 mjeseca vi ste gospodo, zadužili Opštinu sa skoro 15.000.000 eura", piše u saopštenju DPS-u.

OO DPS Rožaje navodi da nije ni u jednom momentu tražio nova zapošljenja u lokalnoj upravi Rožaje, već da se 17 otpuštenih radnika, među kojima ima i onih sa preko 30 godina radnog staža, vrate na svoja radna mjesta.

"Svih 17 je otpušteno samo zato, što je neko od lokalnih činovnika, procijenio da nisu podobni za lokalnu upravu Rožaje. Što se tiče partijskog zapošljavanja vi ste zadnji koji možete davati pridike. Kao i o predizbornim obećanjima, o vašem sistemu vrijednosti, kadrovskoj politici i načinu zapošljavanja se takodje kroje vicevi. DPS je odgovorna partija i uvijek spremna na dogovore za dobrobit građana i sredine u kojoj skupa živimo. Međutim, pojedinim lokalnim "činovnicima" je teško vjerovati, poslije ovakvog privrednog, infrastrukturnog a možemo reći kulturnog i sociološkog sunovrata sredine kojoj pripadamo", zaključuju iz DPS-a.

Bonus video: