"Za budućnost Crne Gore": Kolašin uskoro može izgubiti epitet zdrave sredine

Jedna od tema radnog sastanka je bila i devastacija rijeka i planina na teritoriji Kolašina izgradnjom mini hidroelektrana (mHe) i vojnih poligona

7345 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

"S obzirom kojim intenzitetom se krčme prirodni resursi, Kolašin uskoro može izgubiti epitet zdrave sredine, a samim tim više neće biti ni atraktivna turistička lokacija. Upravo veliki broj Kolašinaca svoje prihode ostvaruje preko turizma. Evetualnim ostankom ove vlasti to više neće biti izvjesno".

To je, između ostalog, poručeno sa sastanak izbornog štaba koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Kako su saopštili iz te koalicije, radnom sastanku prisustvovao je i poslanički kandidat i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Jedna od tema radnog sastanka je bila i devastacija rijeka i planina na teritoriji Kolašina izgradnjom mini hidroelektrana (mHe) i vojnih poligona.

"Na sastanku je data puna podrška svim mještanima, koji se bore za očuvanje prirodnih sredina u kojima žive... Najoštije je osuđena zaštitnička uloga lokalne samouprave i državnih organa prema uzurpatorima tih sredina“ piše u saopštenju izbornog štaba koalicije "Za budućnost Crne Gore - Kolašin".

Bonus video: