Nađ: Članice EU žele da izbori budu mirni i bezbjedni

Slovački ministar je posebno pohvalio aktivnosti vojnika Crne Gore u zajedničkoj misiji dvije zemlje u Letoniji u okviru NATO-a

3246 pregleda 3 komentar(a)
Nađ i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Nađ i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore

Slovačka će još intenzivnije nastaviti da podržava dalji napredak Crne Gore i uvjereni smo da ćete tokom ovog mandata Evropskog parlamenta biti najbolje pripremljen kandidat i prva naredna članica Evropske unije, kazao je slovački ministar odbrane Jaroslav Nađ u razgovoru sa predsjednikom crnogorskog parlamenta Ivanom Brajovićem.

Brajović je, kako je saopšteno iz Skupštine, istakao da su Crna Gora i Slovačka Republika izgradile odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju, koji predstavljaju potvrdu snažnog partnerstva i opredjeljenja za dalje jačanje sveukupne saradnje.

"Slovačka je uvijek bila na strani Crne Gore, podržavajući aktivno naše članstvo u Alijansi i evropske integracije, kao pravi prijatelj i partner. Gora Gora je postigla velike rezultate u prošlom mandatu i vjerujem da će dosljedna, evropski orjentisana politika, koja za cilj ima jačanje i modernizaciju ove zemlje i na predstojećim izborima dobiti ubjedljivu podršku građana u Crnoj Gori", naglasio je Brajović.

Nađ je, kako je saopšteno iz Skupštine, kazao da je, priznavajući ostvareni napredak u Crnoj Gori, Slovačka u kontinuitetu od nezavisnosti, aktivno podržavala članstvo Crne Gore u NATO i proces integracije u Evropsku uniju.

"Svi u Evropskoj uniji vidimo odličan posao koji ste uradili u ispunjavanju evropskih kriterijuma i nadamo se da ćete istu politiku nastaviti i nakon izbora. Slovačka će još intenzivnije nastaviti da podržava dalji napredak Crne Gore i uvjereni smo da ćete tokom ovog mandata Evropskog parlamenta biti najbolje pripremljen kandidat i prva naredna članica Evropske unije", istakao je Nađ.

On je, dodaje se, naglasio da članice Evropske unije žele da izbori budu mirni i bezbjedni, bez miješanja i organizovanih incidenata „treće strane“ kao što je to, kako se navodi u saopštenju Skupštine, bio slučaj na parlamentarnim izborima 2016. godine.

"Sagovornici su pozdravili saradnju u oblasti odbrane, a ministar Nađ je posebno pohvalio aktivnosti vojnika Crne Gore u zajedničkoj misiji dvije zemlje u Letoniji u okviru NATO-a", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: