Bojović: Šušter ničim nije demantovao tvrdnje Demokrata

Osim bacanja prašine u oči, dodaje članica GO Mladih demokrata, predstavnici SD-a direktno ugrožavaju evropske integracije atakom na autonomiju i nepristrasnost RTCG i medijske slobode
229 pregleda 1 komentar(a)
Ivana Bojović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ivana Bojović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 19.01.2018. 17:40h

Portparol Socijaldemokrata Stefan Šušter u reagovanju na izjavu potpredsjednika Demokrata Moma Koprivice ničim nije demantovao tvrdnju da je gruba neistina da su usvojene sve preporuke OEBS-a i izmijenjeni svi zakoni, osim Zakona o izboru odbornika i poslanika, zbog nepostojanja dvotrećinske većine, kazala je Ivana Bojović, članica GO Mladih demokrata.

Šušter je ranije kazao da u Demokratskoj Crnoj Gori fabrikuju neistinite podatke, nakon što su Demokrate kazale da je predsjednik SD Ivan Brajović trebalo da poslije slučaja "Ramada" napusti politiku.

"Šta reći o odgovoru tek radi odgovora gospodina Šustera iz SD-a osim - kakva partija, takva i istina. A o istini Ramada partije i njenog lidera sve je rečeno u presudama crnogorskih sudova: radi se o pravosnažnim manipulantima, koji su pobjegli iz SDP-a, kako bi istrgovali funkcije i fotelje sa DPS-om, tako da je SD ustvari mali kabinet DPS-a, formiran kao tehnička podrška Acu Đukanoviću. Tim prije što su samo u slučaju Limenke oštetili državu za 10,5 miliona eura čašćavajući brata šefa režima, nisu odoljeli da zagrabe i 900 eura od državnog željezničkog preduzeća. I to bez i malo stida od desetina i stotina radnika, invalida i penzionisanih željezničara koji u velikoj bijedi žive kao podstanari širom Crne Gore, bez ikakve pomoći od države. Kad se troši na gozbe bahate kvazielite, onda ne može biti sredstava za invalide i socijalno ugrožene. No, brzo će i tome kraj," kazala je Bojović.

U saopštenju SD nema niti jedne riječi, smatra ona, kojom bi se demantovale tvrdnje potpredsjednika Demokrata Moma Koprivice da je gruba neistina da su usvojene sve preporuke OEBS-a i izmijenjeni svi zakoni, osim Zakona o izboru odbornika i poslanika, zbog nepostojanja dvotrećinske većine.

"Ponavljamo, na planu medijskih zakona ništa nije urađeno u skladu sa preporukama OEBS-a, iako za njih nije potrebna dvotrećinska većina. Naravno, niko ne očekuje od Brajovića i taster poslanika da pokažu reformsku volju, ali nam je, čak i građanska, dužnost da razobličimo njihove neistine, prevare i obmane. Od ispunjenja preporuka OEBS-a na medijskom polju nema ništa, a naročito ništa od ključne preporuke u sferi medija, odnosno četrnaeste preporuke OEBS-a koja se odnosi na potrebu da se osnuje proaktivno nezavisno tijelo koje bi vršilo efikasan nadzor zakonske usklađenosti medija sa ovlašćenjima da odlučuju po žalbama i preduzimalo brze i efikasne radnje protiv kršenja zakona," ističe Bojović.

Osim bacanja prašine u oči, dodaje Bojović, predstavnici SD-a direktno ugrožavaju evropske integracije atakom na autonomiju i nepristrasnost RTCG i medijske slobode.

"Oni to rade zato što se plaše istine i fer uslova za izbore. Zato takva partija i konkuriše za knjigu rekorda: ulazi u političku istoriju kao partija sa manje glasova od nevažećih glasačkih listića," zaključuje Bojović.

Bonus video: