Bečić: Bećirović necivilizovanim metodama napada civilni sektor i slobodne medije

"Niko ne smije biti jači i dominantniji od države i njenih institucija, a naročito ne ako se ta "snaga" crpi iz prijateljskih i biznis veza sa najodgovornijim personama u pravosuđu", poručio je predsjednik Skupštine

22508 pregleda 77 reakcija 17 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, osudio je ponašanje biznismena Zorana Ćoća Bećirovića koji je, navodi Bečić, umjesto razmjenom argumenata i dokaza, odlučio da necivilizovanim metodama i istupima napada civilni sektor i slobodne medije, a sve to pred pravosudnim institucijama naše države.

"Obračuni putem uvreda i kletvi, kao obrazaca ponašanja koji nisu svojstveni za 21. vijek i savremeno društvo, a koji su već odavno napušteni, ne smiju opterećivati ni javni prostor niti sudske procese. Niko ne smije biti jači i dominantniji od države i njenih institucija, a naročito ne ako se ta "snaga" crpi iz prijateljskih i biznis veza sa najodgovornijim personama u pravosuđu. To je dokaz zarobljenih institucija, a ujedno to su ostaci i nasleđe koje će i dalje, a nadam se ne dugo, opterećivati crnogorsko društvo, sve do momenta sveobuhvatnih reformi na putu ka EU", kazao je Bečić, kako je saopšteno iz Skupštine.

On je poručio da će Skupština Crne Gore dati punu podršku i zaštitu civilnom sektoru i slobodnim medijima.

"Takođe, učinićemo sve da unaprijedimo ukupan društveni ambijent i pravosudne institucije učinimo nezavisnim. Svaki građanin treba da se prema institucijama države i slobodnim medijima odnosi sa poštovanjem i u okvirima zakonitog i opšteprihvatljivog obrasca ponašanja svojstvenog civilizovanom, demokratskom i savremenom društvu", zaključio je Bečić.

Povezani članci

10. Oktobar 2020.

“Da im Bog vrati što su meni napravili”

Bonus video: