Petković: DPS, SD i HGI razbacivali novac, opštinska kasa je opustošena

"Ovo je dragulj našeg Zaliva. Na poziv don Ivana Ćorića posjetili smo ovaj dragulj koji ima jedan poseban senzibilitet. Ovo je savršeni sklad mora, kamena, mira i spokoja koje čovjek ovdje osjeti. Ovo ostrvo nije važno samo zbog domicilnog stanovništva, već i iz turističke perspektive", rekao je Petković

11043 pregleda 15 komentar(a)
Gospa od Milosti, Foto: Opština Tivat
Gospa od Milosti, Foto: Opština Tivat

Ostrvo i svetilište Gospe od Milosti u Tivatskom zalivu danas su posjetili predsjednik Skupštine Opštine (SO) Tivat Andrija Petković (Bokeški Forum), direktor tivatskog Vodovoda Alen Krivokapić i sveštenik kotorske Biskupije don Ivan Ćorić, kako bi se upoznali sa mogućnošću realizacije projekta rješavanja problema vodosnabdjevanja ovog ostrva.

"Svjedoci smo da je prethodna vlast DPS, SD i HGI razbacivala novac kako je stigla, a da neke važne projekte nije rješavala. Ovo je dragulj našeg Zaliva. Na poziv don Ivana Ćorića posjetili smo ovaj dragulj koji ima jedan poseban senzibilitet. Ovo je savršeni sklad mora, kamena, mira i spokoja koje čovjek ovdje osjeti. Ovo ostrvo nije važno samo zbog domicilnog stanovništva, već i iz turističke perspektive. Jedan od osnovnih problema je vodosnabdijevanje. Bistijerne nisu dovoljne. U ime nove lokalne vlasti Tivta kažem da smo veoma raspoloženi da rješavamo ovaj problem. Ali, treba imati u vidu je opštinska kasa sada opustošena. Zahvalan sam gospodinu Ćoriću što ima razumjevanja za to", rekao je Petković.

Krivokapić je kazao da je izgrađen dio infrastrukture na poluostrvu Luštica, kao i da je ostavljena mogućnost za priključenje, kako za ostrvo Sveti Marko, tako i za ovo ostrvo.

"Napravljeni su dovoljni kapaciteti da vode ima dovoljno za ova ostrva. Vidjećemo kako će biti, jer o tome odlučuje osnivač našeg preduzeća, odnosno Opština Tivat", kazao je Krivokapić.

Don Ivan Ćorić, koji je upravljanje ovim svetilištem preuzeo prije mjesec dana, kazao je da je ostrvo Gospa od Milosti dragulj Tivatskog zaliva.

"Ovaj otok baštini veoma dugu povijest i vjersku tradiciju. Benediktinci su uvijek oko samostana pravili oaze i ovo je bila oaza, i sada se vidi da jeste, mada malo zapuštena u posljednje vrijeme. Mislim da je ključni razlog vodosnabdijevanje za koji sam tražio od Opštine da nam pruži ruku pomoćnicu", istakao je sveštenik Ćorić dodajući da su naišli na razumijevanje u Opštini, te da i on i Kotorska biskupija razumiju da problem ne može biti riješen momentalno, ali da ih raduje činjenica da će se problem vodosnabdijevanja Gospe od Milosti ipak riješiti u dogledno vrijeme.

Bonus video: