Rajzing Rajnke: Crna Gora ima sve preduslove da kao mala država bude uspješna priča

"Svjesni smo da u narednom periodu moramo raditi na prepoznavanju i proširivanju ključnih elektronskih usluga, kako bi građanima olakšali pristup“, kazala je Srzentić

11709 pregleda 8 komentar(a)
Srzentić i Rajnke, Foto: gov.me
Srzentić i Rajnke, Foto: gov.me

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, saopšteno je iz njenog kabineta.

Kako su kazali Rajnke je čestitala ministarki Srzentić stupanje na dužnost, uz ocjenu da će SAD pružiti podršku i "biti pouzdan partner ministarstvu i na dnevnom i praktičnom nivou na unapređenju javnih politika koje se odnose na digitalizaciju društva, a posebno oblast medija".

Rajzing Rajnke je, kako je saopšteno, posebno istakla važnost unapređenja medijskih sloboda, dalje profesionalizacije medija, te jačanja javne debate.

"Crna Gora ima sve preduslove da kao mala država bude uspješna priča, a njeni građani zaslužuju kvalitetne javne usluge i inovativnu javnu upravu i SAD će biti partner Crnoj Gori u sprovođenju ovih reformskih procesa“, kazala je Rajnke.

Kako se dodaje u saopštenju, Srzentić je zahvalila za strateško partnerstvo SAD-u u oblasti digitalizacije javnih usluga.

Ona je, kako se navodi u saopštenju, ambasadorku SAD upoznala sa prioritetma u radu ovog resora, njenim vizijama dalje digitalne transformacije javne uprave.

Srzentić je kazala da su ključni prioriteti u radu ovog ministarstva projekti orjentisani na građane, podsticanje digitalne ekonomije, te otvorena i pristupačna Vlada.

"Cilj nam je da napravimo platforme i usluge koje su korisne građanima i koje će im olakšati život. Insistiraću na kreiranju platformi putem kojih će građani moći da budu aktivni učesnici u kreiranju javnih politika. Svjesni smo da u narednom periodu moramo raditi na prepoznavanju i proširivanju ključnih elektronskih usluga, kako bi građanima olakšali pristup“, kazala je ona.

Srzentić je, kako je saopšteno, ocijenila da je opredjeljenje Vlade Crne Gore je da istraje na daljoj profesionalizaciji medija i jačanju medijskih sloboda.

Bonus video: