Radinović: Možemo se pohvaliti modernim zakonom koji sve vjerske zajednice stavlja u ravnopravan položaj

"Namjeru i odlučnost nove vladajuće većine nije mogao omesti ni klasičan puč koji je pokušala da sprovede Državna izborna komisija na čelu sa Aleksom Ivanovićem, koja je odbila da potvrdi mandat poslanici URA-e Suadi Zoronjić, a koja je zamijenila kolegu Filipa Adžića"

3499 pregleda 3 komentar(a)
Radinović, Foto: SNP
Radinović, Foto: SNP

Nakon godinu dana od usvajanja bezakonog i sramnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je izazvao neviđene probleme i dodatno podijelio Crnu Goru, nova parlamentarna većina je sinoć ispunila zadatak koji je na izborima 30. avgusta dobila od građana, ocijenila je potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada Podgorica Marija Radinović.

"Usvojene su izmjene i dopune ovog zakonskog akta, tako da se sada možemo pohvaliti jednim modernim zakonom koji sve vjerske zajednice stavlja u ravnopravan položaj, a nikog ne diskriminiše", kaže se u saopštenju.

Ona je navela da "namjeru i odlučnost nove vladajuće većine nije mogao omesti ni klasičan puč koji je pokušala da sprovede Državna izborna komisija na čelu sa Aleksom Ivanovićem, koja je odbila da potvrdi mandat poslanici URA-e Suadi Zoronjić, a koja je zamijenila kolegu Filipa Adžića".

Kako dodaje, nijesu pomogle ni "akrobacije poslanika DPS-a koji su, osokoljeni prisustvom nekoliko stotina pristalica ispred Skupštine Crne Gore, natjerali članove DIK-a da pokušaju da sprovedu opstrukciju nezabilježenu u savremenoj Evropi. Nije pomoglo ni Markovićevo egzaltirano vitlanje sa dva prsta, simbolom pripadnika Liberalnog saveza, koje je upravo on sa svojom družinom progonio i nipodaštavao decenijama unazad".

"Nakon rješavanja pitanja koje je bilo kamen o vratu Crnoj Gori i koje joj nije dozvoljavalo da krene naprijed, sada se možemo posvetiti i drugim pitanjima od značaja za naše građane. Prije svega, treba uraditi sve kako bismo se što prije izborili sa zdravstvenom i ekonomskom krizom i obezbijedili bolji kvalitet života svima, bez razlike", kaže se u saopštenju.

Radinović s,matra da treba ispraviti sve nepravde i nepočinstva koje su DPS i njegovi sateliti ostavili iza sebe.

"Put je dug, borba teška i neizvjesna, ali neće nam nedostajati volje i odlučnosti da se uhvatimo u koštac sa svim problemima koji opterećuju naš narod. Za to smo dobili podršku na izborima 30. avgusta i od ove misije nećemo odustati", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: