Predsjedništvo Prave: Vjerujemo da se već odvija pokušaj tzv. puzajućeg državnog udara

"Predsjedništvo Prave Crne Gore pozdravlja izglasavanje izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, uz konstataciju da se novim zakonskim rješenjem u potpunosti iz pravnog poretka uklanjaju diskriminatorski, neustavni i anticivilizacijski modeli iz ranijeg zakona"

13885 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Sa sjednice Predsjedništva Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora
Sa sjednice Predsjedništva Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora

Dešavanja koja su prethodila izglasavanju izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, daju nam dovoljno osnova da vjerujemo da se već odvija pokušaj tzv. puzajućeg državnog udara, stav ie Predsjedništva Prave Crne Gore.

"Organizacija protesta, sa šovinističkim i nacionalističkim porukama, sa kojih su se čule brojne uvrede i otvorene prijetnje nasiljem, podržana od strane pojednih političkih partija ali nažalost i od pojedinih zaposlenih u državnim organima, jasan je indikator da se radi o dobro planiranoj akciji", poručili su iz Predsjedništva Prave.

Kako je saopšteno iz Prave Crne Gore, sinoć je u Podgorici održana sjednica Predsjedništva te partije, kojom je predsjedavao predsjednik Marko Milačić.

U saopštenju se navodi da je na sjednici bilo riječi o trenutnoj situaciji u zemlji, aktivnostima Prave u protelkom periodu kao i planovima za budućnost.

Na sjednici je jednoglasno usvojen stav Predsjedništva vezan za aktuelnu političku situaciju.

"Predsjedništvo Prave Crne Gore pozdravlja izglasavanje izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, uz konstataciju da se novim zakonskim rješenjem u potpunosti iz pravnog poretka uklanjaju diskriminatorski, neustavni i anticivilizacijski modeli iz ranijeg zakona. Predsjedništvo pozdravlja napore Vlade Crne Gore i Skupštine Crne Gore da doslednim i principijelnim sprovođenjem zakona u najboljem interesu građana onemoguće svaku nezakonitu aktivnost usmjerenu na ometanje rada državnih organa. Predsjedništvo smatra da ostaci poraženog režima, kroz djelovanje pojedinih opozicionih pratija i u sprezi sa osobama iz kriminalnog miljea, sve otvorenije pokazuju da su spremni na protivustavne aktivnosti u cilju svrgavanja legitimno izabrane vlasti", poručili su iz Predsjedništva Prave.

Navode i da je očigledno da na sceni imamo organizovanu kriminalnu grupu koja u namjeri ugrožavanja ustavnog uređenja, preko svojih pripadnika poziva na nasilno svrgavanje legitimno izabranih najviših državnih organa, odnosno koja prijetnjom upotrebom sile nastoji da svrgne najviše predstavnike tih organa.

"U cilju prethodno navedenog, pripadnici ove kriminalne grupe djeluju organizovano, tj. imaju unaprijed određene zadatke i uloge, u njihovom djelovanju postoji spremnost na primjenu nasilja i zastrašivanja, a postoji i očigledan uticaj navedene kriminalne organizacije na sredstva javnog informisanja, sudsku vlast i druge važne društvene činioce. Zbog prethodno navedenog, u vitalnom interesu crnogorskih građana i države Crne Gore je da se što prije pravosudni aparat oslobodi i osposobi za procesuiranje lica koje svojim djelovanjem ozbiljno prijete stabilnosti i bezbjednosti Crne Gore", poručili su iz Predsjedništva Prave.

Bonus video: