Milačić: Đukanović koristi poslednje prilike da dodatno radikalizuje društvo i raspiri podjele

"Đukanović očigledno nije naučio lekciju koju je dobio nakon što je prije godinu potpisao diskriminatorni Zakon, pa sada ponovo srlja i politički tone u živom blatu svoje anti-narodne, anti-demokratske i anti-civilizacijske politike"

27820 pregleda 441 reakcija 30 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Prave Crne Gore ocijenio je da je odluka predsjednika države Mila Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje Zakone koje je donijela Skupština na prethodnoj sjednici, a u prvom redu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti "očajnički potez čovjeka koji se ne miri sa voljom naroda, pa koristi poslednje prilike da dodatno radikalizuje društvo i pokuša dodatno da raspiri podjele u Crnoj Gori, što mu više nikada neće proći".

"Uticajem na Državnu izbornu komisiju na dan glasanja, te nacionalističkim skupom ispred Skupštine, Đukanović je postavio temelj za današnju odluku, koja nema legitimitet, ali ipak ima ustavno utemeljenje, za koje se Đukanović sada hvata, ali ne iz razloga ustavnosti, već upravo suprotno, podrivanja volje naroda, i, u suštini, samim tim, protiv-ustavnog djelovanja", naveo je Milačić.

Dodaje da vraćanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti na ponovno odlučivanje Ustav "možda može i da otrpi", ali da "građani neće".

Povezani članci

02. Januar 2021.

Đukanović vratio zakone na ponovno odlučivanje

"Narod je nedvosmisleno i za istoriju kazao šta misli o njemu, kroz godinu najdostojanstvenije borbe u litijama, te izglasavanjem na prethodnoj sjednici Skupštine poručio da ni po koju cijenu neće odustati od borbe protiv bezakonja i od borbe za dostojanstvo sopstvene Crkve. Đukanović očigledno nije naučio lekciju koju je dobio nakon što je prije godinu potpisao diskriminatorni Zakon, pa sada ponovo srlja i politički tone u živom blatu svoje anti-narodne, anti-demokratske i anti-civilizacijske politike. I tada, donošenjem neustavnog Zakona ujedinio je narod i time zapečatio svoju političku karijeru, na čemu smo mu zahvalili. I sada mu hvala što odlukom o vraćanju Zakona na ponovno odlučivanje, nam daruje priliku da ga još jednom porazimo", zaključio je Milačić.

Bonus video: