Davidović donirao maksimalnih 5.000 eura

Tri od šest učesnika izbora u Nikšiću prijavilo donacije, Marko Kovačević (DF) dao skoro cijelu platu

23822 pregleda 74 reakcija 74 komentar(a)
Davidović na predstavljanju “Narodnog pokreta”, Foto: Svetlana Mandić
Davidović na predstavljanju “Narodnog pokreta”, Foto: Svetlana Mandić

Za potrebe finansiranja izborne kampanje u Nikšiću, učesnici izbora su do kraja prošle nedjelje na ime donacija dobili nepunih 7.000 eura.

Prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, građanin može da uplati partijama najviše 5.000 eura, a firma 20.000 eura.

Upravo je maksimalnih 5.000 eura uplatio nosilac izborne liste “Narodni pokret” Miodrag Daka Davidović. To je do sada jedina donacija za “Narodni pokret”.

I izborna lista “Za budućnost Nikšića” do sada je primila jednu donaciju i to od nosioca liste Marka Kovačevića, koji je 24. februara uplato 1.000 eura.

Kovačević je poslanik a njegova plata je u februaru iznosila 1.411 eura.

Građanski pokret URA je za potrebe kampanje “Može Nikšić” do kraja prošle nedjelje dobio osam donacija, od kojih je najveću - 250 eura – uplatio njen izvršni direktor partije Zoran Mikić.

Član Predsjedništva URA Dejan Mijović uplatio je 200 eura, a po 100 eura poslanica Božena Bojbaša Jelušić i odbornica u Skupštini Prijestonice Vladana Lompar.

Sa po 50 eura kampanju su pomogli odbornik u SO Ulcinj Ilir Harasani, članovi Glavnog odbora Željko Kosović i Živko Taušanović, a sa 30 eura potpredsjednik podgoričkog odbora Vidoje Petričić.

Listu “Može Nikšić” predvodi Tatjana Đurišić Bečanović.

Prema izvještajima na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, još nije bilo donacija za koalicije “Evropski tim za Nikšić” koju predvodi Demokratska partija socijalista i “Mir je naša nacija – zaokruži slobodu” okupljenu oko Demokrata, kao ni za Socijaldemokratsku partiju “Srcem za Nikšić”.

Bonus video: