Medojević: Vukšić ugrozio nacionalnu bezbjednost, premijer da se izvini, Tužilaštvo da reaguje

Medojević je ocijenio da će "ovaj neviđeni skandal" imati ozbiljne i nepopravljive posljedice po međunarodni kredibilitet ANB-a, što može dovesti do izolacije naših službi od međunarodnih operacija koje su vođenje sa stranim službama i koje su od vitalnog značaja za nacionalnu bezbjednost Crne Gore

24666 pregleda 111 reakcija 96 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da je v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić objavljivanjem tajnih informacija koje su u posjedu na osnovu međunarodnih bezbjednosnih protokola, dobijenih od obavještajnih službi drugih država, ugrozio nacionalnu bezbjednost, doveo u pitanje tajnost međunarodnih operacija, ugrozio bezbjednost i operativaca ANB-a i rezidenata službi drugih država.

Medojević je ocijenio da će "ovaj neviđeni skandal" imati ozbiljne i nepopravljive posljedice po međunarodni kredibilitet ANB-a, što može dovesti do izolacije naših službi od međunarodnih operacija koje su vođenje sa stranim službama i koje su od vitalnog značaja za nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

"Ovdje se radi o operativnim linijima rada međunarodni terorizam, ekstremizam i organizovani kriminal, koji su i najveći bezbjednosni izazovi za našu zemlju i gdje nam je pomoć stranih partnerskih službi neophodna. Ovaj skandalozni i očigledno namjerni potez Vukšića, ne može se tretirati kao plod neznanja i nesnalaženja, već kao dobro osmišljen i planiran akt subverzije sa ozbiljnim posledicama po nacionalnu bezbjednost", rekao je Medojević.

On je poručio da Vukšić odmah treba da bude smijenjen, a generalni inspektor ANB-a da pokrene internu istragu o mogućim dodatnim štetama i posljedicama.

"Premijer odmah da pozove Ambasadora zemalja članica NATO i da im se izvini i da zvanično obavještenje o mjerama Vlade za sanaciju štete. Tužilaštvo bi moralo odmah reagovati i procesuirati Vukšića zbog teškog akta subverzije prema vitalnim nacionalnim interesima", zaključio je Medojević.

Bonus video: