DPS: Incident u Bijelom Polju smo osudili kao i brojne druge

"Demokratska partija socijalista oštro osuđuje svaki vid nasilja i provokacija", poručili su iz te partije

4496 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) i njen predsjednik Milo Đukanović ni na jedan način ne stoje iza "incidenta u Bijelom Polju", saopšteno je danas iz te partije.

Podsjećaju da su taj slučaj osudili, kao i brojne druge, "znajući da on predstavlja samo još jedan u nizu problema koje je crnogorskom društvu donijelo 'osvježenje'."

Iz DPS-a su juče na Tviteru osudili napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića i pozvali nadležne da se utvrde okolnosti tog slučaja, a počinioci identifikuju, privedu pravdi i adekvatno kazne, kako bi se u budućnosti takvi i "slični izlivi agresije spriječili".

"Zbog javnosti, naših birača i svih građana Crne Gore, kao partija koja je trajno usmjerena ka doprinosu multietničkog i modernog evropskog društva, dužni smo da još jednom naglasimo da Demokratska partija socijalista oštro osuđuje svaki vid nasilja i provokacija", navodi se u saopštenju DPS-a.

Poručili su da je DPS, afirmacijom različitosti, implementacijom modela multietničkog i multikonfesionalnog društva kao temelja modernog crnogorskog identiteta, konstantnim progresom na putu ka Evropskoj uniji i ulaskom u NATO, odavno potvrdio kojim civilizacijskim pravcima pripada.

Bonus video: