Odlazeća ambasadorka Poljske: Crna Gora u bliskoj budućnosti članica EU

„Posebno je istakao da izuzetno cijeni činjenicu da je ambasadorka značajno doprinijela sagledavanju objektivne slike o Crnoj Gori u Republici Poljskoj“
1 komentar(a)
Irena Tatažinjska, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Irena Tatažinjska, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 11.12.2017. 15:25h

Crna Gora će, imajući u vidu dosadašnji napredak, u bliskoj budućnosti postati članica Evropske unije (EU), ocijenila je odlazeća ambasadorka Poljske, Irena Tatažinjska.

Tatažinjsku je u oproštajnu posjetu primio predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz parlamenta, zajednički konstatovano da su odnosi između dvije države odlični, a da posebnu dinamiku budućem razvoju saradnje treba da pruži dalje jačanje ekonomskih veza.

Brajović je, navodi se, zahvalio ambasadorki na njenom iskrenom angažovanju i doprinosu na zbližavanju naših država i građana.

„Posebno je istakao da izuzetno cijeni činjenicu da je ambasadorka značajno doprinijela sagledavanju objektivne slike o Crnoj Gori u Republici Poljskoj“, kaže se u saopštenju.

Tatažinjska je, kako se navodi, prenijela snažnu podršku Poljske reformskim procesima Crne Gore i izrazila uvjerenje da će postati članica EU u bliskoj budućnosti, imajući u vidu dosadašnji napredak.

„Sagovornici su se saglasili da postojanje grupa prijateljstva u parlamentima obje države kao i učešće Brajovića na Samitu predsjednika parlamenata Centralne i Istočne Evrope u Varšavi predstavljaju dobru osnovu i dokaz spremnosti za dalje jačanje saradnje između dva zakonodavna doma“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: