Demokrate Zirojeviću: Je li tvit upućen Vesni Bratić seksistički, mizogini ili neki drugi ispad?

Demokrate su na svom Fejsbuk profilu objavile skrinšot na kome se vidi da je Zirojević podržao tvit

22112 pregleda 25 reakcija 24 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 29.03.2021. 20:53h

Demokratska Crna Gora pitala je portparola Socijaldemokrata (SD) Nikolu Zirojevića da li je tvit "Vesna Bratić, nije ni za kokošinjac" seksistički, mizogini ili bilo koji drugi ispad.

Demokrate su na svom Fejsbuk profilu objavile skrinšot na kome se vidi da je Zirojević podržao taj tvit.

"Nikola Zirojević, portparol SD-a, koji je danas odreagovao na izjavu: "Ne stoji vam kad se ljutite". Da li su ovo seksistički, mizogeni ili bilo koji drugi ispadi?", napisale su Demokrate na Fejsbuku.

Vesna Bratić je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta u Vladi crne Gore, a danas je u Skupštini Crne Gore odgovarala na pitanja poslanika.

Zirojević je na Tviteru napisao da lajk nema nikakve veze sa mizoginijom.

"Ima veze sa njenim bezobraznim i nevaspitanim nastupom sa pozicije ministarke i takav nastup, po meni, nije ni za kokošinjac. Ne radi se o izgledu, niti o tome šta joj stoji ili ne stoji, već o nepoštovanju poslanika. I ne, nema ama baš nikakve veze sa tim što je žena, već sa funkcijom koju pokriva i njenim odnosom prema poslanicima koji su, kakvi god da su, velikog broja građana", poručio je Zirojević na Tviteru.

On je ranije danas pitao je da li će neka nevladina organizacija (NVO) reagovati na "seksističko ponašanje predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića prema poslanici SDP Draginji Vuksanović-Stanković".

"Ne? Nijesam ni očekivao. Sramota", naveo je ranije danas Zirojević na Tviteru.

Socijaldemokratska partija (SDP) i Socijaldemokrate Crne Gore (SD) optužile su ranije danas predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića za seksističko ponašanje prema poslanici SDP Draginji Vuksanović-Stanković.

Tokom poslaničkih pitanja ministrima, Bečić je u jednom trenutku obraćajući se Vuksanović-Stanković kazao "ponedjeljak je, počinje radna nedjelja, ne stoji vam kad ste nervozni".

Vuksanović-Stanković je odgovorila Bečiću da mu "ne stoji da bude predsjednik Skupštine" u odnosu na način kako se ponaša prema njoj.

Bonus video: