URA: SDP-u Vuković nije smetao prošle godine u žiriju

Iz URE poručili da "manipulacije kojima SDP pokušava da obmane javnost" neće uroditi plodom

13839 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Rezultati pokušaja kompromitovanja Građanskog pokreta URA, od strane Socijaldemokratske partije (SDP), u očima građana najbolje su se vidjeli na prethodnim lokalnim izborima u Nikšiću i Herceg Novom, gdje je SDP "dvogledom gledao cenzus", saopštili su iz URE.

Iz te partije su, u odgovoru potpredsjedniku SDP-a Nikoli Đuraškoviću, naveli da SDP nastavlja da uznemirava javnost sinhronizovanim saopštenjima o navodnoj ugroženosti Crne Gore, targetirajući Građanski pokret URA i pojedince u njemu, pokušavajući time da sakrije "očiglednu ugroženost u podršci partije koju predstavljaju, ali i njihovih glavnih koalicionih partnera".

Upitali su SDP gdje su bili prošle godine da pokrenu "sinhronizovanu akciju uznemiravanja javnosti" kada je Bećir Vuković takođe izabran za člana žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade.

"Gdje su bila reagovanja svih članova stranke i optuživanja drugih partija prošle godine? Je li samo URA danas glasala za ovaj žiri na Administrativnom odboru ili su to učinile i druge kolege, pa i neke iz opozicionih klupa? Koji je politički interes pokušaja prikazivanja apokaliptičnog stanja u državi, ako u kontinuitetu, partija o kojoj je riječ postiže tragične rezultate na izborima u Crnoj Gori", saopštili su iz URE. Kazali su da "manipulacije kojima SDP pokušava da obmane javnost" neće uroditi plodom.

"Možda želite da, zajedno sa svojom partijom, sahranite i Crnu Goru, ali vam to neće poći za rukom. Crna Gora je vječna, a partije prolazne, a naročito politički sateliti DPS-a čiji je SDP, uz SD, najtužniji primjer", zaključuju iz URE.

Bonus video: