Abazović: Crna Gora mora da oslobodi institucije sistema

„Najviše treba da se posvetimo vladavini prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala na visokom nivou. Zatražio sam da nas u tome svi podrže, da nas ne opstruiraju“, kazao je potpredsjednik Vlade

6419 pregleda 18 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora mora da oslobodi institucije sistema i profesionalizuje ih, jer je to potvrda da se rade dobre pripreme u poglavljima 23 i 24, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nakon Samita Austrija - Zapadni Balkan.

On je kazao da je na Samitu potvrdio da je jedini cilj da Crna Gora bude prva naredna članica Evropske unije (EU).

„Najviše treba da se posvetimo vladavini prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala na visokom nivou. Zatražio sam da nas u tome svi podrže, da nas ne opstruiraju“, kazao je Abazović.

On je poručio da svi moraju biti svejsni da se neke stvari moraju raditi brže, pogotovo kada su promjene zakonske regulative u pitanju.

„Mislim da će Crna Gora da se izbori sa organizovaim kriminalom, da mora da oslobodi institucije sistema, da ih profesionalizuje i da će to biti potvrda da zaista radimo dobre pripreme u poglavljima 23 i 24“, naveo je Abazović.

On je ponovio da će za godinu isporučiti vidljive rezultate i Crna Gora će partnerima u EU dokazati da integracioni put nije blokiran, nego da je u dinamici koja nikada do sada nije postajala.

Bonus video: