Vučinić: Veljović i dalje javno djeluje portiv mira i ustavnog poretka, zabrinjavajuće je da je na slobodi

"Jedan apartčik DPS-a sa grupom neofašističkih pajaca ne može da bude jači od zdrave i demokratske države za koju se bore njene iskrene patriote"

14734 pregleda 69 reakcija 20 komentar(a)
Vučinić, Foto: Radnička partija
Vučinić, Foto: Radnička partija

Nakon što je javno pozvao službe bezbjednosti na otakzivanje poslušnosti institucijama sistema, savjetnik predsjednika Crne Gore i bivši šef policije Veselin Veljović i dalje javno djeluje portiv mira i ustavnog poretka u državi, saopštio je danas Maksim Vučinić, poslanik Radničke partije u Skupštini Crne Gore.

"Zabrinjavajuće je da je čuveni operativac Mila Đukanovića i glavni batinaš svih boraca za demokratiju u zemlji, nakon pozivanja na policijski puč i dalje na slobodi. U evropskoj državi u 21. vijeku jedan vjerski skup ne može da se održi bez prijetnji po bezbjednost i mir građana, dok ta prijetnja dolazi ni manje ni više nego od "savjetnika za bezbjednost" predsjednika države i bivšeg direktora policije. Ovo je zasigurno jedan od najboljih primjera kakvo su bezakonje građani onemogućili rušenjem režima. Mislim da stare priče još od vremena Mila i Momira, da se djele kalšnjikovi i mobilišu rezervni sastavi milicije ne prolaze u Crnoj Gori za koju smo se izborili 30. avgusta", istakao je Vučinić.

On je dodao da kao mladi političar i građanin Crne Gore, ne želi više da sluša ratne bajke devedesetih.

On je kazao i da očekuje jasnu reakciju državnih institucija.

"Svako ko krene da nasilno ili na bilo koji drugi način ugrožava mir i bezbjednost građana zaslužuje odgovarajuću sankciju. Jedan apartčik DPS-a sa grupom neofašističkih pajaca ne može da bude jači od zdrave i demokratske države za koju se bore njene iskrene patriote", kazao je Vučinić.

Bonus video: