DPS Prijestonice: Sprovesti zaključke sa sjednice Skupštine, sačuvati mir i bezbjednost u državi

"Pozivamo nadležne državne organe da još jednom sagledaju aktuelni trenutak i uvaže ono što je dominantno većinski stav građanki i građana Cetinja i da uz poštovanje Ustava, zakona učine dodatni napor kako bi se sačuvao mir i bezbjednost"

8921 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

DPS Prijestonice: Sprovesti zaključke sa sjednice Skupštine Prijestonice, sačuvati mir i bezbjednost u državi

Demokratska partija socijalista (DPS) Prijestonice pozdravlja i ponosna je što su danas u Skupštini Prijestonice velikom većinom izglasani zaključci koji u suštini afirmišu stabilnost Crne Gore, mir i bezbjednost građana kao neprikosnovene vrijednosti, saopšteno je iz cetinjskog odbora ove partije.

Navode da je DPS kao vladajuća i dominantna partija u parlamentu na taj način dokazala "da se prosperitet svih naših sugrađanki i sugrađana može samo graditi kroz otvoreni dijalog, toleranciju i uz poštovanje svih naših istorijskih i tradicionalnih vrijednosti".

Smatraju da je ustoličenje mitropolita Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru skup visokog bezbjednosnog rizika koji može ugroziti temeljne vrijednosti kao što su mir i bezbjednost.

"Pozivamo nadležne državne organe da još jednom sagledaju aktuelni trenutak i uvaže ono što je dominantno većinski stav građanki i građana Cetinja i da uz poštovanje Ustava, zakona učine dodatni napor kako bi se sačuvao mir i bezbjednost u prijestolnom Cetinju. Pozivamo ih, takođe, da danas usvojene zaključke sprovedu i time na jasan način pokažu da im je stalo do mira i napretka našeg Cetinja", navodi se u saopštenju.

Očekuje da predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, kao i sve političke partije svojim činjenjem doprinesu smirivanju postojećih tenzija, kako se ne bi narušio vjekovima građen međuetnički sklad.

"Vjerujemo da niko od nadležnih organa nema pravo da ignoriše usvojene zaključke u Skupštini Prijestonice, jer to može dodatno ugroziti narušeno povjerenje. Istovremeno, sa žaljenjem konstatujemo što predstavnici Demokrata nijesu imali sluha za ono što su usvojeni zaključci i tako sebe pozicionirali na stranu onih kojima je protokolarni skup važniji od onog što misle i osjećaju građani Cetinja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: