Vučinić: Imamo težak zadatak da se izborimo sa korupcijom u sudstvu, tužilaštvu i Upravi policije

"Hapšenje osumnjičenih za teška krivična djela i njihovo brzo puštanje uvodi zemlju u bezbjednosne rizike kakve smo imali juče na Cetinju"

20358 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Poslanik i predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić, povodom puštanja na slobodu savjetnika predsjednika Veselina Veljovića, kazao je da da iako je Milo "Đukanović potučen do nogu, pipci njegove kriminalne hobotnice u institucijama sistema i dalje su prisutni".

"Sad se vidi koliko je bilo važno da se novi Tužilački savjet izabrao na vrijeme. Hapšenje osumnjičenih za teška krivična djela i njihovo brzo puštanje uvodi zemlju u bezbjednosne rizike kakve smo imali juče na Cetinju. Makar je sada jasno da samo jake institucije mogu obezbjediti mir i stabilnost u zemlji. Imamo mnogo težak zadatak da se izborimo sa korupcijom u sudstvu, tužilaštvu i Upravi policije", kazao je Vučinić

Veljović je pušten da se brani sa slobode, nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Povezani članci

06. Septembar 2021.

Veljović pušten da se brani sa slobode

Tužilaštvo Veljovića, dojučerašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Bonus video: