DF Budva: SNP u Budvi se poistovjetio sa Džakovićem i Dragom Đurovićem

Naglašavaju da ako “se u ovom trenutku na ovaj način razgovara sa koalicionim partnerima sa kojima ste učestvovali na izbornoj listi, čiji je nosilac bio Marko Carević – postavlja se logično pitanje – kako vam tada nije smetalo njegovo imanje?

21881 pregleda 49 reakcija 49 komentar(a)
Foto: Demokratski front, DF
Foto: Demokratski front, DF

Budvanski Demokratski front ne iznenađuje što je odbor SNP uskratio podršku gradinačelniku Marku Careviću, navodeći da se to očekivalo od lidera te partije Krsta Rađenovića koji je “ dugi niz godina kohabitirao sa vlašću DPS-a za vrijeme Svetozara Markovića.

“Poštovana gospodo iz budvanskog SNP, Nije nas iznenadilo vaše uskraćivanje podrške gospodinu Careviću i nije nas iznenadilo vaše insistiranje na prekrajanju izborne volje građana Budve imajući u vidu da je predsjednik vašeg OO duži niz godina uspješno kohabitirao sa vlašću DPS, upravo u vrijeme kada se u Budvi za sve pitao Svetozar Marović i njegova ekipa. Nikome nije nepoznato gdje je ko i u kojim odborimo sjedeo i glasao za prijedloge koje je davao DPS a koji su vodili Budvu u katastrofu. Nisu nam nepoznate ni otpremnine koje je Krsto Rađenović uzimao. Jedna je ona iz TOB-a gdje je radio duži niz godina, opet u vrijeme DPS, ne pojavljujući se na poslu a druga iz JU 'Grad Teatar'. Pa kada se već toliko gospodin Rađenović zalaže za pravdu, smatramo da je više nego pravedno da makar jednu otpremninu vrati u kasu preduzeća iz koje je uzeo. Najbolje je da svoju politiku i ono za šta se zalaže potkrijepi sopstvenim primjerom”, poručuju iz budvanskog DF koji su uz saopštenje dostabili i fotografiju na kojoj je zabilježen trenutak kada se Rađenović u ime SNP ulazeći u koaliciju” Za budućnost Budve- Marko Carević”, na jevandjelju zakleo da neće mijenjati izbornu volju.

Dodaju da “nije u redu da neko ko je plakao i molio samo da bude na listi, neko ko nije vjerovao u pobjedu naše koalicije, samo dan nakon izbora promijeni ploču i počne da traži ono što mu ne pripada".

“Po čijem nalogu radi, ostavljamo građanima da procjene. Ono što nas najviše iznenađuje, jeste čudan odnos centrale SNP i gospodina Vladimira Jokovića prema ovome što njegov predsjednik OO radi u Budvi. Gospodine Jokoviću, i na vas ćemo adresirati sva buduća saopštenja, Crna Gora se danas nalazi na istorijskoj raskrsnici. SNP kao dio koalicije Za budućnost Crne Gore ima ogromnu odgovornost, pa da li onda zaista smatrate da jedan nezasiti partijski aparatčik koji je i politički i materijalno profitirao od DPS ima pravo u ovom trenutku da radi ovo što pokušava da uradi u Budvi? Da li je u redu da jedan plemenski glavešina diktira ko može a ko ne može predsjednik Opštine Budva i da poziva centralu DF da postavi drugog? Pa zamislite da mi sa lokala počnemo da insistiramo javno da smijenite svog čovjeka, kojeg ste vi postavili na to mjesto? To je politički diletantizam, neprofesionalnost i nevaspitanje”, navode u DF Budva.

Naglašavaju da ako “se u ovom trenutku na ovaj način razgovara sa koalicionim partnerima sa kojima ste učestvovali na izbornoj listi, čiji je nosilac bio Marko Carević – postavlja se logično pitanje – kako vam tada nije smetalo njegovo imanje? “

“Tada su predstavnici SNP na istom tom imanju, skoro na koljenima molili za mjesto na listi.

Gospodine Jokoviću, mi smo već jednom objasnili problematiku sa NVO Jaz Mrčevo Polje, gdje smo postavili pitanje – gdje je milion eura koji je isplaćivan toj NVO iz opštinske kase? Pa valjda građani imaju pravo da znaju. Pretpostavljamo da su vaši puleni iz Budve zaboravili da vam daju uvid u taj dio konteksta koji je neophodan za razumijevanje onoga što se dešava.

Sa gospodinom Rađenovićem smo završili svaku polemiku, a vama ostaje na čast da je upravo SNP u Budvi srušio lokalnu vlast nakon veličanstvene pobjede na izborima gdje je rezultat bio preko 40% u korist naše koalicije.

Ne pristajemo ucjene, i to je već jednom jasno rečeno, od izbora ne bježimo, ali smo sigurni da pojedini više nikada neće dobiti mogućnost da ucjenjuju bilo koga. Nemojte gospodine Jokoviću da se vaša partija poistovjećuje sa Stevanom Džakovićem, Dragom Đurovićem i sličnim primjerima. Znamo jako dobro kako su birači reagovali na slične izdaje”, zaključuju u DF.

Bonus video: