Đeka podržao rezoluciju SDP-a: Skupština da potvrdi evropski konsenzus

Đeka je poručio da je Crnoj Gori potrebno smirivanje tenzija i usmjeravanje energije i političara i građana ka temama koje su bitne za svakodnevni život

4794 pregleda 5 komentar(a)
Đeka, Foto: Luka Zeković
Đeka, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Demokratske partije (DP) i poslanik Albanske koalicije "Jednoglasno" Fatmir Đeka podržao je Rezoluciju o stabilizaciji političkih prilika i postizanju evropskog konsenzusa, koju je predložila Socijaldemokratska partija (SDP).

Đeka je poručio da je Crnoj Gori potrebno smirivanje tenzija i usmjeravanje energije i političara i građana ka temama koje su bitne za svakodnevni život, te da smatra da je predlog SDP-a značajan iskorak u tom pravcu.

Predlog rezolucije, kako je kazao, ima namjeru da se doprinese zaustavljanju daljih podjela i otpočne sveobuhvatni dijalog, bez kojeg nema napretka za građane.

"Jasno je da je ogromna većina građana Crne Gore za nastavak evropskog puta, koji je u ovim trenucima u potpuno drugom planu. Izuzetno je bitno da se i u Skupštini Crne Gore potvrdi evropski konsenzus, koji nesporno postoji i time pošalje jasna poruka i našim međunarodnim parterima", saopštio je Đeka.

On je izrazio očekivanja da će sve partije opozicije, ali i većina partija u vlasti koje se zalažu za članstvo u EU, podržati rezoluciju SDP-a.

Bonus video: