PZP traži da Medojević bude potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednost, tužilaštvo i pravosuđe

Šef poslaničkog kluba PZP-a je rekao da je premijer kazao da će razmisliti o predlogu te partije

54789 pregleda 1002 reakcija 237 komentar(a)
Radulović, Foto: Biljana Matijašević
Radulović, Foto: Biljana Matijašević

Pokret za promjene ponudio je da u rekonstruisanoj Vladi dobije potpredsjedničko mjesto za demokratsku tranziciju, rekao je šef poslaničkog kluba te partije Branko Radulović.

On je, nakon razgovora sa premijerom Zdravkom Krivokapićem u zgradi Vlade, novinarima kazao da bi to mjesto trebalo da pripadne Nebojši Medojeviću.

Objasnio je da bi potpredsjedničko mjesto objedinilo sektor bezbjednosti, tuzilački i pravosudni, rekavši da je to "najteže potpredsjedničko mjesto".

On je rekao da je premijer odgovorio da će razmisliti o tom predlogu.

Radulović je kazao da je premijeru ponovio mnoge stvari koje se nijesu realizovale.

"To nas je na godišnjem nivou koštalo oko četiri milijarde eura prometa i dvije milijarde investicija na srednji rok. To je zato što bivši režim još nije razvlašćen, kriminalci još upravljaju fabrikama, ubice šetaju ulicama u Crnoj Gori i van Crne Gore", naveo je Radulović.

Rekao je da je krajnje vrijeme da se parlamentarna većina opameti.

"Da svoje sujete zaboravimo da progutamo sve što ne priliči takvom ponašanju. Predložio sam premijeru mnoge stvari - da se većina konsoliduje, da održava mjesečno kolegijum lidera, da se stvore radni timovi za pravljenje strateških dokumenata...", kazao je Radulović.

Poručio je da Vlada mora da bude jaka, funcionalna i reformska.

"Pokazalo se da ova to nije. Vlada mora da ima pravog premijera, koji će biti pravi reformator, dva ili tri potpredsjednika, 18 ili 19 ministarstava. Zalažem se da se formira ministarstvo evropskih integracija", rekao je Radulović.

Dodao je da se, što se tiče Pokreta za promjene, koji ima "bezbroj stručnih ljudi", ne bore ni za jedno mjesto u Vladi, ali hoće da se njihovi programi realizuju.

Bonus video: