Knežević i Vučinić: Vladu da osnaže lideri partija koji to žele

Predsjednici DNP i RP kazali da je trenutno stanje neodrživo, te da je napravljen "veliki ustupak" i samim tim što je DF prihvatio da razmotri koncept rekonstruisane stranačko-ekspertske Vlade

13364 pregleda 61 reakcija 65 komentar(a)
Vučinić i Knežević, Foto: Demokratski front
Vučinić i Knežević, Foto: Demokratski front

Predsjednici Demokratske narodne partije i Radničke partije, Milan Knežević i Maksim Vučinić, pozvali su potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da "pokaže odgovornost" i prihvati stav trideset osam poslanika parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade.

Knežević i Vučinić su, kako je saopšteno iz Demokratskog fronta, saglasni da je trenutno stanje neodrživo, te da je napravljen "veliki ustupak" i samim tim što je DF prihvatio da razmotri koncept rekonstruisane stranačko-ekspertske Vlade.

"Lideri dviju partija su se usaglasili da nikakva personalna uslovljavanja, niti slični pokušaji iz prošle godine, neće biti prihvatljivi, jer je neophodno da ovu Vladu osnaže lideri političkih stranaka, koji to žele", navodi se u saopštenju.

Knežević i Vučinić su postigli i dogovor da u narednom periodu prodube međupartijsku saradnju, kao i da u narednim razgovorima sa premijerom Zdravkom Krivokapićem zajednički nastupaju, štiteći interese građana koji su im dali podršku na avgustovskim izborima.

Bonus video: