Krvavac: Pejovića preporučila samo struka, Predlog zakona o popisu do kraja godine

"Uz najveći fokus na rast standarda građana, što je i najvažnije, niko ne mora da nas podsjeća na ono što je u Programu rada ove Vlade - nije tačno da popisa neće biti"

11797 pregleda 8 komentar(a)
Krvavac, Foto: Vlada Crne Gore
Krvavac, Foto: Vlada Crne Gore

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja (MFSS) Branko Krvavac kazao je da je Miroslava Pejovića za v.d. direktora Monstata "preporučila samo struka".

Ranije danas iz Demorkatskog fronta optužili su Vladu, premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da su imenovanjem Pejovića za v.d. direktora Monstata poslali poruku da popisa stanovništva neće biti ni naredne godine. U saopštenju DF je Pejovića označio kao "provjerenog DPS-ovca".

"Program rada Vlade za 2021. je jasan: Predlog zakona o popisu u četvrtom kvartalu, što je do kraja godine. Ministarstvo finansija i socijalnog staranja ni u čemu ne kasni, već radi zakonito. Uprava za statistiku treba da bude nezavisna institucija, a v.d. direktora je za to mjesto preporučila samo struka rad u oblasti statistike više od 12 godine, kao i stažiranje u Eurostatu i Statističkom zavodu Poljske. Uz najveći fokus na rast standarda građana, što je i najvažnije, niko ne mora da nas podsjeća na ono što je u Programu rada ove Vlade - nije tačno da popisa neće biti", naveo je Krvavac na Tviteru.

Bonus video: