Krivokapić pozvao parlamentarnu većinu na konsultacije o budžetu

Ivanović, Konatar i Milačić potvrdili "Vijestima" da će doći na konsultacije, Lekić odbio premijerov poziv

46134 pregleda 98 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Premijer Zdravko Krivokapić pozvao je danas predstavnike parlamentarne većine na konsultacije o predlogu budžeta i budućoj saradnji - saznaju "Vijesti". Pojedinačni sastanci s predstavnicima skupštinske većine zakazani su za sjutra u zgradi Vlade.

Poslanici Socijalističke narodne partije, Građanskog pokreta URA i Prave Crne Gore, Dragan Ivanović, Miloš Konatar i Marko Milačić, potvrdili su "Vijestima" da će doći na konsultacije, dok je poslanik Demosa Miodrag Lekić odbio premijerov poziv.

Lekić je saopštio da poziv znatno kasni jer se predlog budžeta nalazi u skupštinskoj proceduri.

"Metod slanja predloga budžeta Skupštini bez na vrijeme održanih konsultacija sa predstavnicima parlamentarne većine, smatram neadekvatnim metodom koji je suprotan pravilima parlamentarne demokratije", istakao je on u odgovoru Krivokapiću.

Krivokapić je prošle sedmice, govoreći o predlogu budžeta, kazao da ne može da shvati da postoji poslanik "koji može glasati protiv interesa građana".

"Ono što se danima može vidjeti, govori o pokušaju da se učini da budžet ne funkcioniše... Svako prekrajanje budžeta, u bilo kom smislu, remeti osnovni koncept ekonomskog razmišljanja. Budžet je projektovan s minimalnim deficitom koji je održiv, a to je 3,8 odsto. Sve drugo remeti taj balans. Taj koji radi to u ovom trenutku, ne misli dobro građaninu", poručio je on.

Premijer je, između ostalog, rekao i da nema bolje namjere za Crnu Goru od dva Vladina programa - "Evropa sad" i "Crna Gora odmah".

"Ako neko ponudi drugi program koji je bolji od ovoga, a moguće ga je realizovati, saglasan sam s njim", istakao je Krivokapić.

Bonus video: