Mandić: Novu vladu biramo ove godine, DPS se nikada više neće vratiti na vlast

Jedan od lidera DF-a, kazao da je "namjerno odložen popis" kako se ne bi "konstatovala činjenica da najveći bvroj građana Crne Gore danas pripada onom tradicionalnom nacionalnom identitetu, identitetu predaka"

33249 pregleda 242 reakcija 194 komentar(a)
Mandić, Foto: Savo Prelević
Mandić, Foto: Savo Prelević

Nova Vlada u Crnoj Gori koja će se birati u 2022. godini imaće na spoljno-političkom planu prioritet da se pridruži inicijativi "Otvoreni Balkan", kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

On je kazao da je Vlada Zdravka Krivokapića "pogoršala ionako loše odnose sa Srbijom, a ne da ih je popravila".

"Tri države Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija su pokazale veliku snagu i pored svih razlika pronašle su zajednički jezik, a mi ovdje kojima je bilo prirodno da budemo u tom ciklusu pridruživanja toj iniciajtivi, ostala je nekako van svega toga. Albanija je naš direktni konkurent u turizmu. Procjenjujem da će nova vlada koja će se birati u Crnoj Gori imati na tom spoljnopolitičkoim planu ta dva prioriteta koja će značajno uticati i na ekonomiju i na odnose u Crnoj Gori i biti veliki iskorak kako politički, tako i ekonomski", rekao je Mandić, gostujući na televiziji Pink.

On je kazao da u "Crnoj Gori imamo našu borbu koja je počela poodavno".

"Crna Gora je bila srpska država. Postojale su dvije srpske države početkom 20. vijeka i da se više ne vraćamo u prošlost...", kazao je između ostalog jedan od lidera DF-a, dodajući da je "namjerno odložen popis".

"Upravo da se ne bi konstatovala činjenica da najveći bvroj građana Crne Gore danas pripada onom tradicionalnom nacionalnom identitetu, identitetu predaka".

Kazao je i da se DPS "nikada više neće vratiti na vlast".

Naveo je i da Vlada na čelu sa Krivokapićem vodi neodgovornu politiku i sluša inostrane adrese.

Mandić je kazao i da je narod u Crnoj Gori "uspio nekako da se 30. avgusta oslobodi uticaja kako domaćih, tako i stranih centara moći".

Ponovio je da je nova vladajuća struktura došla na vlast zahvaljujući srpskom narodu i uz podršku Srpske pravoslavne crkve.

"A oni više vremena provode u ambasadama. Važnije im je šta im kaže neki činovnik u ambasadi nego što narod od njih očekuje".

Bonus video: