Bogdanović tražio od Golubovića da podnese ostavku

Bogdanović jutros pozvao predsjednika Opštine Pljevlja i insistirao da Golubović odstupi sa te funkcije. Golubović je to odbio, navodeći da ne vidi razlog da podnese ostavku

43218 pregleda 251 reakcija 108 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Bogdanović, Foto: Savo Prelević

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović insistirao je da predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović podnese ostavku na tu funkciju, ali je Golubović to odbio, saznaju "Vijesti".

"Vijestima" je nezvanično rečeno da je Bogdanović jutros pozvao Golubovića i u tom razgovoru insistirao da odstupi sa mjesta prvog čovjeka Pljevalja.

Golubović je to odbio, navodeći da ne vidi razlog da podnese ostavku.

Niz javnih reakcija na Golubovićeve izjave je pokrenuo upravo Bogdanović, uslijedio je tvit poslanice DPS Marte Šćepanović da Golubovića treba izbaciti iz partije, otkaz podrške Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata, da bi se onda oglasio i Izvršni odbor DPS Pljevlja koji se na jutros održanoj sjednici ogradio od "izjava i medijskih interpretacija" Golubovića, naglasivši kako je riječ o "nedopustivoj izjavi u odnosu na dešavanja u gradu", ali i u odnosu na politiku koju zastupa ta stranka.

Oni su, kako je saopšteno, izrazili neslaganje sa "njegovim posljednjim izjavama" i odlučili da pokrenu preispitivanje povjerenja Goluboviću pred Opštinskim odborom.

Sjednici Izvršnog odbora prisustvovao je i Bogdanović, ali i koordinator ispred Predsjedništva te partije Aleksandar Žurić i šef poslaničkog kluba Danijel Živković.

Golubović je ranije rekao "Vijestima" da njegova jučerašnja izjava za podgoričku Gradsku televiziju nije vjerodostojno prenijeta. Kazao je da je iznenađen brzinom reakcija i da ga prethodno niko iz vrha partije nije kontaktirao da pita da li je njegova izjava izvučena iz konteksta.

"Umjesto da me pozovu i pitaju da li je tačno ovo što su ovi ljudi prenijeli, kreće hajka na mene. Ostavku neću podnijeti zbog novinara, a to što neko tumači tekstove i naručene priloge na svoj način je njegov problem“, rekao je Golubović "Vijestima".

On je i prije Nove godine kritikovan u medijima bliskim DPS-u, a potom je nova serija kritika na njegov račun krenula nakon što se podgorička Gradska televizija, koju je osnovao Glavni grad, bavila temom grafita u Pljevljima i prenijela izjave Golubovića, za koje on tvrdi da nisu izrečene i da su izvučene iz konteksta.

Bonus video: