Burić za 24. januar zakazao prvu redovnu-konstitutivnu sjednicu Tužilačkog savjeta

Poslije gotovo pola godine, odblokiraće se rad Tužilačkog savjeta, koji nije postojao od 5. avgusta 2021. godine kada je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić ukinuo stari saziv TS-a, a potom proglasio novi, nepotpuni sastav TS-a

6855 pregleda 1 komentar(a)
Burić, Foto: Savo Prelević
Burić, Foto: Savo Prelević

V.d. Vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić za ponedjeljak, 24. januar 2022.godine, zakazao je prvu redovnu-konstitutivnu sjednicu Tužilačkog savjeta.

Na dnevnom redu prve sjednice Tužilačkog savjeta u ovoj godini biće određivanje zamjenika predsjednika tog tijela, a potom i konstatovanje prestanka v.d. mandata Buriću i određivanje novog vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva.

Poslije gotovo pola godine, odblokiraće se rad Tužilačkog savjeta, koji nije postojao od 5. avgusta 2021. godine kada je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić ukinuo stari saziv TS-a, a potom proglasio novi, nepotpuni sastav TS-a.

Jesen i zima donijeli su brojna nadgornjavanja u parlamentarnoj većini, koji su se tek prije Nove godine, dogovorili koja imena sa spiska uglednih pravnika da izaberu u najvažnije tijelo tužilačke organizacije.

Bonus video: