LP: Politički akteri da doprinesu stabilnosti, ne koristiti građane kao živi štit u odbrani fotelja

“Crna Gora bilježi fenomen neviđen u demokratskom svijetu, da Vlada organizuje demonstracije podrške samoj sebi, nakon što je gotovo kompletna parlamentarna većina te vlasti dugo vremena bojkotovala Skupštinu”, kazali su iz Liberalne partije

8384 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija (LP) apelovala je na sve političke aktere, naročito na vladajuće stranke i Vladu, da doprinesu političkoj stabilnosti i, kako su kazali iz te partije, pokažu političko dostojanstvo.

Iz LP su pozvali na poštovanje pokrenutih parlamentarnih demokratskih procedura, kako se stabilnost čitavog ustavnog i pravnog sistema ne bi dovela u pitanje zarad, kako su kazali, sitnih političkih interesa.

“Crna Gora bilježi fenomen neviđen u demokratskom svijetu, da Vlada organizuje demonstracije podrške samoj sebi, nakon što je gotovo kompletna parlamentarna većina te vlasti dugo vremena bojkotovala Skupštinu”, kazali su iz LP.

Oni su kazali da je neodogovorno i nečasno zloupotrebljavati i koristiti građane Crne Gore kao, kako su rekli iz LP, živi štit u odbrani sopstvenih interesa i fotelja.

“Uvažene kolege, nije sve u funkcijama i vlasti. Sami ste potvrdili više puta da Vlada nema podršku i većinu pa je sasvim razumno, i doprinosi političkoj stabilnosti, da se pronađe adekvatan model Vlade koja će imati jasnu i čvrstu skupštinsku većinu”, rekli su iz LP.

Oni su u saopštenju naveli da ošto osuđuju, kako su rekli, neprihvatljivu eskalaciju šovinizma prema potpredsjedniku Vlade Abazoviću.

“Niko ko želi dobra Crnoj Gori neće nastaviti tim putem sijanja smutnje i nereda među ljudima. Duh mržnje ne smije se pustiti iz boce, jer se svi sjećaju kakvo zlo i razaranja nam je donijela takva politika”, poručili su iz LP.

Bonus video: