Protest u Nikšiću, među okupljenima funkcioneri Demokrata, Ujedinjene CG, pokreta Ne damo Nikšić...

Okupljani građani tvrde da na ovaj način brane izbornu volju

54561 pregleda 62 reakcija 62 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

U Nikšiću je večeras nastavljeno protestno okupljanje građana koji tvrde da na ovaj način brane izbornu volju.

Sa građanima, koji su se okupili ispred zgrade Opštine, i večeras su bili predstavnici i odbornici Demokrata, Ujedinjene Crne Gore i pokreta Ne damo Nikšić, kao i članovi NVO Miholjski zbor.

protest Nikšić
foto: Svetlana Mandić

Na protestu je bio i predsjednik SO Nikšić, Nemanja Vuković, koji je bio prve dvije večeri sa njima, ali i potpredsjednici i poslanici Demokrata Momo Koprivica i Vladimir Martinović.

protest Nikšić
foto: Svetlana Mandić

Građani su večeras prošetati do skvera.

Momčilo Otašević iz NVO Miholjski zbor, organizacije koja u Nikšiću predvodi proteste, kazao je da ne želi da se obrati jer su prisutni političari koji će da se obrate.

On je naveo da NVO Miholjski zbor ne podržava ni jednu počitičku partiju već narodno okupljanje koje je organizovano zbog namjere da se osnuje manjinska vlada.

Koprivica je kazao da je Crna Gora objedinjena oko odbrane izborne volje i da govori u ime narodnih poslanika, a ne u ime narodnih neprijatelja.

Kako je kazao, Crna Gora je objedinjena oko 208 hiljada onih koji su 30.avgusta željeli smjenu bivšeg režima, pravdu i bolje uslove života.

"Danas Crna Gora ima jednog jedinog neprijatelja, a to je onaj neprijatelj prava građana, onaj koji je spreman da proda izbornu volju za 21 milion ili bilo koji drugi iznos....Svih sedam godina su vas lagali da ćemo otići sa DPS-om, da ćemo biti neka nova Pozitivna Crna Gora . Sad se vidi ko je ko, ko je za šta i ko ima koji stav", kazao je Koprivica.

Poručio je okupljenima da su ih sve lagali, kao i što ih sada lažu da manjinska vlada nije povratak DPS-a.

"Manjinska vlada je vlada u šaci DPS-a. To je ona vlada koja će da radi ono što DPS kaže, i to je povratak DPS-a na mala vrata", kazao je Koprivica.

Momo Koprivica
foto: Svetlana Mandić

Kako je istakao, za građanskog i evropskog se priglašava onaj ko je spreman da se prida DPS-u. Prema njegovim riječima, danas se u Crnoj Gori vode dvije borbe -jedna za bolji standard građana, a druga za šverc cigareta, duvana i narkotika.

"Želi jedna struktura da zamijeni drugu, i to u dogovoru sa njom, da preuzme monopol nad švercom duvana i narkotika", poručio je potpredsjednik Demokrata i dodao da je svaki građanin dužan da se suprostavi tom zlu.

Kako je kazao, iako pojedini ćute zbog namjere da se DPS vrati građanska svijest je dovoljno jaka da to neće dozvoliti i kako se bude bližio dan D to će i protesti biti sve masovniji.

Bonus video: