Uživo Kongres: Novi ljudi za novo vrijeme!

II Kongres Socijaldemokrata Crne Gore, na kojem će se birati novo rukovodstvo, možete pratiti uživo na našem portalu, danas od 12h i to na linku u sklopu ovog teksta

25672 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Na II Kongresu SD-a biraće se predsjednik partije, kao i članice i članovi Glavnog odbora partije.

Biće predstavljen Program i Statut partije, Izvještaj o radu između dva kongresa, ali i redizajnirani vizuelni identitet partije.

Najavljene su značajne kadrovske promjene, pa je, osim novog predsjednika partije, čak 60 posto novih lica među kandidatima za Glavni odbor.

"Hvala prethodnom rukovodstvu, na čelu sa predsjednikom, što su imali sluha za tektonske promjene u našem društvu i povjerenja u novu generaciju političara da sa time mogu da se nose. Beskompromisna borba za državne interese, ali i nulta tolerancija na loša postupanja unutar partije, nova su deviza" poručio je dr Damir Šehović, jedini kandidat za predsjednika partije.

Biće uvedene i promjene u načinu vođenja politike, koje će podrazumijevati direktnu komunikaciju sa građanima, kao i značajno inovativniji pristup i bavljenju politikom.

Budući da su na snazi mjere protiv koronavirusa, brojni predstavnici drugih partija iz Crne Gore i okruženja su poslali video-poruke i pisma podrške, a među kojima su do sada stigle iz: Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, URA-e, Socijalističke narodne partije, Demokratske narodne partije, Bošnjačke stranke, Liberalne partije, Nove demokratske snage Forca, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Pokreta za promjene, Hrvatske građanske inicijative… Iz regiona će se video porukom obratiti predstavnica Socijaldemokratskog Saveza Makedonije, dok iz Evrope stiže čestitka iz evropskog parlamenta od poslanika S&D grupe, iz slovenačkog SD-a, kao i SDP-a Hrvatske i BiH, te prijateljskih partija iz Srbije.

Iz Socijaldemokrata su poručili da je Kongres samo početak kadrovskog podmlađivanja partije.

Partiju, nakon Kongresa, očekuje izbor potpredsjednika i Predsjedništva, na Konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora, što uključuje temeljnu reformu na svim nivoima.