Sastanci URA sa CIVIS i SNP oko pregovora o novoj vladi

"To je početak razgovora koji će da sleduju u daljem nizu događaja, prvo sa potpisnicima Memoranduma, a onda sa svima ostalima. Mora se razgovarati sa svima, osim u slučaju ako nas neko kategorično ne odbije", kazao je "Vijestima" predsjednik CIVIS-a Srđan Pavićević.

32381 pregleda 213 reakcija 56 komentar(a)
Pavićević, Foto: Luka Zeković
Pavićević, Foto: Luka Zeković

Građanski pokret URA večeras će održati odvojene sastanke sa Savezom građana CIVIS i Socijalističkom narodnom partijom (SNP) oko pregovora o novoj vladi, potvrđeno je "Vijestima".

Predsjednik CIVIS-a Srđan Pavićević kazao je da će na koalicionom sastanku artikulisati neke stavove i buduće korake:

"To je početak razgovora koji će da sleduju u daljem nizu događaja, prvo sa potpisnicima Memoranduma, a onda sa svima ostalima. Mora se razgovarati sa svima, osim u slučaju ako nas neko kategorično ne odbije", kazao je Pavićević "Vijestima".

Memorandum o saradnji, čiji je cilj "pomirenje u Crnoj Gori i ekonomski razvoj države", su sredinom decembra potpisali lideri Građanskog pokreta (GP) URA, Saveza građana Civis, Socijalističke narodne partije (SNP) i manjinskih stranaka.

URA bi kasnije večeras trebalo i da odluči da li će podržati smjenu predsjednika Parlamenta Alekse Bečića.

Predlog o razrješenju, koji su podnijeli poslanici opozicije, je na dnevnom redu sjutrašnje vanredne sjednice Skupštine.

Bonus video: