Kabinet premijera: Kako je Bulajić spriječio slanje vojnika u Ukrajinu, kada se Savjet nije ni sastao?

"Da li je izdaja kada vam glasanje susjedne i bratske države u Ujedinjenim nacijama za rezoluciju protiv napada Rusije na Ukrajinu izgleda prihvatljivo, a neprihvatljivo je kada to čini vaša sopstvena država"

41280 pregleda 145 reakcija 30 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović

Kabinet premijera tražio je od lidera Demokratskog fronta da se izjasne "jesu li i dalje za crnogorsko članstvo u EU ili su promijenili spoljnopolitički kurs, a da o tome nisu obavijestili javnost i sopstveno članstvo".

Oni su reagovali, kako su naveli, "povodom tendencioznih poruka lidera DF-a i manipulativnih konstrukcija njihovih medija"

Reagovanje prenosimo integralno

"Povodom tendencioznih poruka lidera DF-a i manipulativnih konstrukcija njihovih medija, kojima državne obaveze predsjednika Vlade u tehničkom mandatu stavljaju u kontekst navodne saradnje sa Milom Đukanovićem, postavljamo nekoliko pitanja, čiji će odgovori (ako ih bude) doprinijeti spoznaji „principjelnosti” i „kredibilnosti” stavova ovog političkog saveza.

Kako je potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić spriječio slanje crnogorskih vojnika u Ukrajinu, kada se Savjet za odbranu i bezbjednost nije ni sastao, niti je to bila tačka dnevnog reda o kojoj se raspravljalo?

Da li se DF zalaže za integraciju Crne Gore u EU, i ako da, zašto djelovanje Vlade u tom pravcu, sopstvenom članstvu predstavljaju kao izdaju?

Da li su predstavnici DF-a zaboravili da je prije nekoliko godina lider NOVE Andrija Mandić obećavao pojedinim inostranim adresama podršku za NATO, o čemu svjedoče depeše koje su objavile pojedine neprofitne medijske organizacije?

Kako je moguće da se blokadom saobraćajnica predstavnici DF-a danas bore protiv izdaje narodne volje, a dan kasnije idu na zajedničke proslave sa ljudima koji tu izbornu volju dovode u pitanje?

Da li je izdaja kada u izjavama podržavate političare iz regiona koji se zalažu za teritorijalni integritet Ukrajine, a za isti odnos po tom pitanju predsjedniku Vlade docirate neku novu izdaju i nedosljednost?

Da li je izdaja kada vam glasanje susjedne i bratske države u Ujedinjenim nacijama za rezoluciju protiv napada Rusije na Ukrajinu izgleda prihvatljivo, a neprihvatljivo je kada to čini vaša sopstvena država?

Stoga, da bi sve bilo jasnije, neka se DF izjasni: jesu li i dalje za crnogorsko članstvo u EU ili su promijenili spoljnopolitički kurs, a da o tome nisu obavijestili javnost i sopstveno članstvo", navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Bonus video: